Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθερό το αργό με το βλέμμα στη Νιγηρία και τις ΗΠΑ

Οι απειλές ανταρτών στη Νιγηρία κατά της βιομηχανίας πετρελαίου και οι περικοπές στην παραγωγή από τον ΟΠΕΚ υποστηρίζουν τις τιμές του πετρελαίου από τη μία, αλλά η αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων από την άλλη, τις σπρώχνει προς τα κάτω.

Οι τιμές του πετρελαίου σταθερές σήμερα, υποστηριζόμενες από τη μικρότερη παραγωγή καθώς και από τις απειλές ανταρτών κατά της βιομηχανίας πετρελαίου της Νιγηρίας. Η αγορά κινείται προς τα κάτω, λόγω της αύξησης των αμερικανικών αποθεμάτων.

Το Brent είναι στα 69,34 δολάρια ανά βαρέλι, 4 σεντς χαμηλότερα από το τελευταίο κλείσιμο. Τη Δευτέρα, βρέθηκε στο υψηλότερο σημείο από τον Δεκέμβριο του 2014, στα 70,37 δολάρια το βαρέλι.

Το αμερικανικό αργό βρίσκεται στα 64,03 δολάρια ανά βαρέλι, σε άνοδο κατά 6 σεντς. Το WTI έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2014, την Τρίτη, στα 64,89 δολάρια ανά βαρέλι.

Οι επενδυτές ανέφεραν ότι οι αγορές πετρελαίου υποστηρίχθηκαν γενικά καλά από τις περικοπές παραγωγής του ΟΠΕΚ και της Ρωσίας, οι οποίες ξεκίνησαν τον περασμένο Ιανουάριο και θα συνεχιστούν μέχρι και το τέλος του 2018.

Παρ' όλα αυτά, οι αναλυτές λένε ότι το πρόσφατο ράλι στις τιμές του πετρελαίου, που έχει ανεβάσει το αργό κατά 14% από τις αρχές Δεκεμβρίου, ενδέχεται να ολοκληρώνεται. Τα στοιχεία από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου έδειξαν χθες ότι η αγορά είναι πολύ καλά εφοδιασμένη, οπότε σύντομα η ζήτηση θα πέσει.

Ο χρυσός, με απώλειες κατά 0,75%, βρίσκεται στα 1.329,70 δολάρια η ουγγιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v