Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικρές απώλειες για το αργό εν αναμονή διόρθωσης

Οι προσδοκίες των hedge funds για περαιτέρω αυξήσεις στις τιμές έχουν φτάσει σε υπερβολικά επίπεδα, εκτιμούν αναλυτές, την ώρα που οι τιμές εξακολουθούν να δέχονται υποστήριξη από το «σφίξιμο» της αγοράς.

Oι τιμές του πετρελαίου είναι σε μικρή μείωση σήμερα καθώς οι αναλυτές προειδοποιούν για διόρθωση.  Παραμένουν βέβαια πολύ καλά υποστηριζόμενες από τη σφικτή αγορά και τη δυνατή παγκόσμια ζήτηση.

Οι περικοπές στην παραγωγή από τον ΟΠΕΚ και τη Ρωσία έχουν ανεβάσει τα συμβόλαια κατά 13%, από τις αρχές Δεκεμβρίου. 

Το Brent είναι στα 69,23 δολάρια ανά βαρέλι, σε άνοδο κατά 8 σεντς από το τελευταίο κλείσιμο, αλλά σε μείωση από το υψηλό των 69,37 δολαρίων που κατέγραφε νωρίτερα. Το Brent τη Δευτέρα έφτασε τα 70,37 δολάρια το βαρέλι, στο υψηλότερο σημείο από τον Δεκέμβριο του 2014.

Το αμερικανικό αργό είναι στα 63,56 δολάρια ανά βαρέλι, καταγράφοντας απώλειες κατά 0,3%, πιο κάτω από τα 63,89 δολάρια που είχε νωρίτερα. Το WTI έφτασε χθες τα 64,89 δολάρια ανά βαρέλι, το υψηλότερο από τον Δεκέμβριο του 2014 επίσης.

Ο Norbert Ruecker, επικεφαλής έρευνας εμπορευμάτων στην ελβετική τράπεζα Julius Baer, δήλωσε ότι πρέπει να υπάρξει διόρθωση των τιμών ... (καθώς) οι προσδοκίες των hedge funds για περαιτέρω αυξήσεις στις τιμές έχουν φτάσει σε υπερβολικά επίπεδα. Πρόσθεσε ότι οι εντάσεις σε Κατάρ, Ιράκ και Ιράν δεν έχουν προκαλέσει σημαντικά προβλήματα στην τροφοδοσία, μέχρι στιγμής.

Ο χρυσός είναι στα 1.335,40 δολάρια η ουγγιά, με οριακές απώλειες κατά 0,1%, μετά το χθεσινό υψηλό τεσσάρων μηνών, των 1.337,1 δολαρίων. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v