Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό τριετίας το αργό από τη μείωση παραγωγής και αποθεμάτων

Τα στοιχεία από την αμερικανική υπηρεσία ενημέρωσης ενέργειας έδειξαν ότι τα αποθέματα και η αμερικανική παραγωγή καταγράφουν μείωση, η οποία επειδή προέρχεται από τις ακραίες καιρικές συνθήκες, αναμένεται να έχει μικρή διάρκεια.

Οι τιμές του πετρελαίου χτυπούν υψηλό σήμερα παρά τις προειδοποιήσεις ότι το ράλι που έχει οδηγήσει τις τιμές σε άνοδο κατά 13% από τις αρχές Δεκεμβρίου είναι κοντά στο κλείσιμο του κύκλου του.

Το brent καταγράφει άνοδο κατά 27 σεντς στα 69,47 δολάρια ανά βαρέλι, στο υψηλότερο σημείο από τον Μάιο του 2015. Το αμερικανικό αργό βρίσκεται στα 63,94 δολάρια ανά βαρέλι, καταγράφοντας άνοδο κατά 37 σεντς, στο υψηλότερο σημείο από τον Δεκέμβριο του 2014.

Το κλίμα στην αγορά ενισχύεται από τη μη αναμενόμενη πτώση στην αμερικανική παραγωγή και τα χαμηλότερα αποθέματα αμερικανικού αργού, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

«Αδιαμφισβήτητα τα αποθέματα αμερικανικού αργού είναι στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2015», σημειώνει ο αναλυτής Tamas Varga, της PVM Oil Associates.

Τα στοιχεία από την αμερικανική υπηρεσία ενημέρωσης ενέργειας χθες έδειξαν ότι τα αποθέματα μειώθηκαν κατά περίπου 5 εκατ. βαρέλια, στα 419,5 εκατ. βαρέλια, την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 5 Ιανουαρίου.

Η αμερικανική παραγωγή μειώθηκε επίσης κατά 290.000 βαρέλια ανά ημέρα, στα 9,5 εκατ. βαρέλια ανά ημέρα, ανέφερε η αρμόδια υπηρεσία, παρά την πρόβλεψη για 10 εκατ. βαρέλια. Η μείωση, επειδή προέρχεται από τις ακραίες καιρικές συνθήκες και το πολύ κρύο, αναμένεται να έχει μικρή διάρκεια.

Σε δηλώσεις του στο CNBC, ο υπουργός Ενέργειας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ανέφερε ότι αναμένει να ισορροπήσει η αγορά πετρελαίου το 2018 και ο ΟΠΕΚ έχει δεσμευτεί για τις περικοπές της παραγωγής μέχρι το τέλος του χρόνου. «Δεν έχω αμφιβολία ότι η αγορά χρειάζεται περαιτέρω διόρθωση. Ακόμη όμως έχουμε περισσότερα από 100 εκατ. βαρέλια και πρέπει να κάνουμε κάτι γι' αυτό», σημείωσε ο Suhail al-Mazrouei. 









ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v