Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η μικρή μείωση της αμερικανικής παραγωγής στηρίζει το αργό

Η τελευταία δυναμική στο πετρέλαιο έχει εγείρει υποψίες ότι οι αμερικανοί παραγωγοί σχιστολιθικού πετρελαίου μπορεί να επεκτείνουν την παραγωγή τους, για να εκμεταλλευτούν τις ανοδικές τιμές, που φέρνουν οι περικοπές του ΟΠΕΚ.

Η επιβράδυνση της αμερικανικής παραγωγής στηρίζει την τιμή του αργού, το οποίο τελεί υπό διαπραγμάτευση στα 61 δολάρια, μετά την άνοδο κατά 1,7% την προηγούμενη εβδομάδα, όταν είχε το πιο δυνατό άνοιγμα από το 2013. Αιτία η μείωση των αμερικανικών αποθεμάτων και η συνέχεια στις περικοπές από τον ΟΠΕΚ και τη Ρωσία. Σήμερα, κινείται σταθεροποιητικά, λίγο χαμηλότερα από το υψηλό τριετίας της περασμένης εβδομάδας. 

Η τελευταία δυναμική στο πετρέλαιο έχει εγείρει υποψίες ότι οι Αμερικανοί παραγωγοί σχιστολιθικού πετρελαίου μπορεί να επεκτείνουν την παραγωγή τους, για να εκμεταλλευτούν τις ανοδικές τιμές, που φέρνουν οι περικοπές του ΟΠΕΚ.

Το αμερικανικό αργό για παραδόσεις Φεβρουαρίου είναι στα 61,51 δολάρια ανά βαρέλι στη Νέα Υόρκη, καταγράφοντας άνοδο κατά 7 σεντς. Τo brent Μαρτίου με μικρά κέρδη κατά 1 σεντ, βρίσκεται στα 67,63 δολάρια το βαρέλι.

Στα υπόλοιπα νέα από την αγορά πετρελαίου, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νίκολας Μαδούρο δήλωσε την Παρασκευή ότι τις επόμενες ημέρες, θα εκδώσει 100 εκατ. μονάδες κρυπτονομίσματος, το «πέτρο», το οποίο θα στηρίζεται από τα αποθέματα φυσικών πόρων.

Την ίδια ώρα, ιρανικό πετρελαιοφόρο συγκρούστηκε με φορτηγό πλοίο στα ανοικτά των ακτών της Κίνας, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει πυρκαγιά και να αγνοούνται πάνω από 30 άνθρωποι πλήρωμα. Νωρίτερα, εντοπίστηκε η σωρός ενός ατόμου.

Ο χρυσός είναι στα 1.317,80 δολάρια η ουγγιά, με απώλειες κατά 0,33%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v