Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η λειτουργία του αγωγού τον Ιανουάριο ρίχνει τις τιμές του αργού

Ο διαχειριστής της Forties ανακοίνωσε ότι ο αγωγός θα αρχίσει τη λειτουργία του ξανά στις αρχές Ιανουαρίου, μετά τις επισκευές κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων.

Οι τιμές του πετρελαίου καταγράφουν πτώση σήμερα, καθώς σύμφωνα με τον διαχειριστή του αγωγού της βρετανικής Forties στη Βόρεια Θάλασσα, αναμένεται να ξαναλειτουργήσει στις αρχές Ιανουαρίου, μετά τις επισκευές κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων.

Οι τιμές του πετρελαίου ήταν σε άνοδο, από τις 11 Δεκεμβρίου που έκλεισε ο αγωγός. Σήμερα, η τιμή του brent έπεσε μετά την ανακοίνωση, κατά 23 σεντς στα 64,33 δολάρια ανά βαρέλι. Το αμερικανικό αργό είναι στα 58,02 δολάρια το βαρέλι, καταγράφοντας μείωση κατά 7 σεντς.

Το σύστημα αγωγών της Forties, το οποίο μεταφέρει περίπου 450.000 βαρέλια αργού ημερησίως στη Βρετανία, παραμένει κλειστό από τις 11 Δεκεμβρίου, μετά από επιθεώρηση ρουτίνας που αποκάλυψε ρωγμή σε χερσαίο τμήμα.

Ο φορέας διαχείρισης των αγωγών Ineos στις 13 Δεκεμβρίου ανέφερε «ανωτέρα βία» στις παραδόσεις αργού πετρελαίου και φυσικού αερίου Forties, αναστέλλοντας τις συμβατικές υποχρεώσεις του στους πελάτες.

Ο χρυσός στα 1.268,40 δολάρια η ουγγιά, καταγράφοντας μείωση κατά 0,09%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v