Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικά οι τιμές του πετρελαίου

Tις τελευταίες εβδομάδες οι τιμές του πετρελαίου κινούνται κοντά στα υψηλά έτους, εν μέσω ενδείξεων περιορισμού των αποθεμάτων στην αγορά, των συζητήσεων για την παράταση της μείωσης παραγωγής, αλλά και τις ανησυχίες για τις συγκρούσεις στο Ιράκ.

Σταθεροποιητική εικόνα στην αγορά πετρελαίου, με το Brent να παραμένει κοντά στα 60 δολάρια το βαρέλι, μετά και τα σχόλια του Σαουδάραβα διαδόχου που στηρίζει την παράταση της πρωτοβουλίας του ΟΠΕΚ για μείωση της παραγωγής.

Τα futures του Brent κινούνται 0,1% χαμηλότερα στα 59,23 δολάρια το βαρέλι και του αμερικανικού αργού 0,06% χαμηλότερα στα 52,61 δολάρια.

Ο διάδοχος του Σαουδαραβικού θρόνου, Mohammad bin Salman δήλωσε χθες στο Reuters πως το βασίλειο θα στηρίξει την παράταση της μείωσης της παραγωγής, προκειμένου να σταθεροποιηθούν η ζήτηση και η προσφορά του «μαύρου χρυσού».

Σημειώνεται πως τις τελευταίες εβδομάδες οι τιμές του πετρελαίου κινούνται κοντά στα υψηλά έτους, εν μέσω ενδείξεων περιορισμού των αποθεμάτων στην αγορά, των συζητήσεων για την παράταση της μείωσης παραγωγής, αλλά και τις ανησυχίες για τις συγκρούσεις στο Ιράκ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v