Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενισχύονται οι τιμές του πετρελαίου λόγω Ιράκ

Το αμερικανικό αργό ενισχύεται 0,69% στα 52,26 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent καταγράφει άνοδο 0,58% στα 57,70 δολάρια. Ελάχιστη πτώση καταγράφει ο χρυσός, σταθεροποιείται το ασήμι.

Ανοδικά κινούνται οι τιμές του μαύρου χρυσού, καθώς η αγορά υποστηρίζεται από την υποχώρηση των εξαγωγών από το νότιο Ιράκ.

Το αμερικανικό αργό ενισχύεται κατά 0,69% στα 52,26 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent καταγράφει άνοδο 0,58% και διαμορφώνεται στα 57,70 δολάρια το βαρέλι.

Οι εξαγωγές του νότιου Ιράκ έχουν υποχωρήσει κατά 110.000 βαρέλια/ημέρα αυτό τον μήνα, σύμφωνα με ναυτιλιακά στοιχεία και πηγή του Reuters από τους κόλπους της βιομηχανίας.

Παράλληλα, τα αμερικανικά αποθέματα αργού πιθανότατα υποχώρησαν κατά 2,5 εκατ. βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, ενώ τα αποθέματα βενζίνης και προϊόντων πετρελαίου ελαττώθηκαν κατά τουλάχιστον 1,5 εκατ., σύμφωνα με προκαταρκτική έρευνα του πρακτορείου.

Ωστόσο ο χρυσός υποχωρεί ελαφρώς και παραμένει «κολλημένος» σε περιορισμένο εύρος. Το πολύτιμο μέταλλο στηρίζεται κάπως από το ελαφρώς αδύναμο δολάριο, αλλά πιέζεται από την πιθανότητα να ανακοινωθεί νωρίτερα από το αναμενόμενο ο επόμενος πρόεδρος της Fed.

Αυτή τη στιγμή, το κίτρινο μέταλλο υποχωρεί κατά 0,05% και διαπραγματεύεται στα 1.280,20 δολάρια η ουγγιά.

Το ασήμι παραμένει αμετάβλητο στα 17,075 η ουγγιά, ενώ η πλατίνα και το παλλάδιο ενισχύονται κατά 0,8% και 0,6% αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v