Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικά οι τιμές του πετρελαίου

Οι δηλώσεις του Σαουδάραβα υπουργού Ενέργειας για τον περιορισμό της παραγωγής/προμήθειας πετρελαίου διατηρούν τις τιμές του "μαύρου" χρυσού" κοντά στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσάρων εβδομάδων.

Κοντά στο υψηλό τεσσάρων εβδομάδων σταθεροποιούνται οι τιμές του πετρελαίου, μετά την δέσμευση της Σαουδικής Αραβίας να βάλει τέλος στον υπερκορεσμό της αγοράς.

Τα futures του Brent ενισχύονται κατά 0,14% στα 58,41 δολάρια το βαρέλι ενώ του αμερικανικού αργού υποχωρούν κατά 0,25% στα 52,34 δολάρια.

Ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας δήλωσε σήμερα πως η προσοχή παραμένει στην μείωση των αποθεμάτων πετρελαίου στις βιομηχανοποιημένες χώρες στον μέσο όρο πενταετίας, ενώ μίλησε για προοπτική παρατεταμένου περιορισμού παραγωγής, όταν λήξει η συμφωνία στον ΟΠΕΚ για περιορισμό της προμήθειας πετρελαίου.

Ο ΟΠΕΚ, μαζί με τη Ρωσία και εννέα άλλες πετρελαιοπαραγωγικές χώρες, έχουν μειώσει την παραγωγή τους κατά περίπου 1,8 εκατ. βαρέλια ημερησίως από τον Ιανουάριο. Η συμφωνία αυτή θα «τρέξει» μέχρι τον Μάρτιο του 2018, αν και εξετάζεται παράτασή του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v