Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άνοδος στο πετρέλαιο για έκτη συνεχόμενη ημέρα

Το αμερικανικό αργό ενισχύεται 0,80% στα 45,10 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent καταγράφει άνοδο της τάξης του 0,74% στα 47,66 δολάρια. Περιορισμένες απώλειες για τον χρυσό, ανοδικά το ασήμι.

Ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου για έκτη συνεχόμενη διαπραγμάτευση, καθώς μια πτώση στην αμερικανική παραγωγή στηρίζει την αγορά που πιέζεται από την υπερπροσφορά.

Το αμερικανικό αργό ενισχύεται κατά 0,80% στα 45,10 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent καταγράφει άνοδο της τάξης του 0,74% και διαπραγματεύεται στα 47,66 δολάρια.

Η αμερικανική Αρχή Πληροφοριών για την Ενέργεια ενημέρωσε ότι τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 118.000 βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, ενώ η εβδομαδιαία παραγωγή υποχώρησε κατά 100.000 βαρέλια την ημέρα σε 9,3 εκατ. βαρέλια. Πρόκειται για την μεγαλύτερη πτώση στην εβδομαδιαία παραγωγή από τον Ιούλιο του 2016.

Παράλληλα, επιπρόσθετη στήριξη απορρέει από την υποχώρηση των αμερικανικών αποθεμάτων βενζίνης.

«Οι τιμές στηρίζονται αφού στοιχεία έδειξαν άλλη μια ισχυρή μείωση στα αποθέματα των ΗΠΑ», τόνισε η ANZ Bank σε έκθεσή της. «Τα αποθέματα βενζίνης υποχώρησαν κατά 894.000 βαρέλια. Αυτό υπονοεί ότι η ζήτηση αρχίζει να αυξάνεται, έπειτα από μια βραδύ ξεκίνημα της καλοκαιρινής driving season στις ΗΠΑ», πρόσθεσε.

Αναλυτές και traders σημειώνουν πως η μείωση παραγωγής της προηγούμενης εβδομάδας οφείλεται σε προσωρινούς παράγοντες όπως η τροπική καταιγίδα Cindy στον Κόλπο του Μεξικού και οι εργασίες συντήρησης στην Αλάσκα, παράγοντες που πιθανώς θα αντιστραφούν τις ερχόμενες εβδομάδες.

Στο μεταξύ ο Ian Taylor, επικεφαλής της Vitol, του μεγαλύτερου ανεξάρτητου trader πετρελαίου στον κόσμο, εκτίμησε ότι το Brent θα παραμείνει σε ένα εύρος 40-55 δολαρίων το βαρέλι κατά τα επόμενα λίγα τρίμηνα, καθώς η μεγαλύτερη αμερικανική παραγωγή επιβραδύνει την εξισορρόπηση της αγοράς.

Ο χρυσός κινείται πτωτικά, καταγράφοντας πτώση της τάξης του 0,18% στα 1.246,80 δολάρια η ουγγιά.

Το ασήμι ενισχύεται κατά 0,29% στα 16,775 δολάρια η ουγγιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v