Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά για τέταρτη μέρα το πετρέλαιο λόγω short covering

Το αμερικανικό αργό ενισχύεται 0,76% στα 43,71 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent καταγράφει άνοδο 0,92% στα 46,25 δολάρια. Ανοδικά και ο χρυσός εν αναμονή της ομιλίας Γέλεν.

Για τέταρτη συνεχόμενη διαπραγμάτευση εμφανίζουν άνοδο τα futures του αργού, κυρίως λόγω short covering από τους επενδυτές. Ωστόσο οι ανησυχίες για τον κορεσμό στις αγορές που επιμένει, περιορίζουν την άνοδο του μαύρου χρυσού.

Το αμερικανικό αργό ενισχύεται κατά 0,76% στα 43,71 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent καταγράφει άνοδο της τάξης του 0,92% και διαπραγματεύεται στα 46,25 δολάρια το βαρέλι.

Σε γενικές γραμμές, η αγορά κινείται ελαφρώς υψηλότερα αυτή την εβδομάδα, αφότου υποχώρησε για πέντε συνεχόμενες εβδομάδες.

«Η αγορά έχει πέσει πολύ, καθώς τα νέα ήταν κακά για παρατεταμένη περίοδο, για την αγορά πετρελαίου», εξήγησε ο Ric Spooner, ανώτατος αναλυτής αγορών στην CMC Markets, στο Σίδνεϊ. «Έχει κινηθεί πολύ, ως αντίδραση σε αυτά τα νέα», πρόσθεσε.

Στο μεταξύ hedge funds και άλλοι money managers φαίνεται πως έχουν εγκαταλείψει κάθε ελπίδα πως ο ΟΠΕΚ θα εξισορροπήσει την αγορά πετρελαίου, μειώνοντας τα προηγουμένως αισιόδοξα πονταρίσματα σε futures και options αργού, ανέφερε στη στήλη του ο John Kemp, αναλυτής αγορών στο Reuters.

«Δεδομένα δείχνουν πως οι κερδοσκόποι μείωσαν την περασμένη εβδομάδα τις καθαρές θέσεις long σε αμερικανικό αργό και Brent, στα χαμηλότερα επίπεδα εδώ και 10 μήνες», τόνισε και η ANZ Bank σε έκθεσή της.

«Οι traders επίσης περιμένουν το Energy Conference της Αρχής Πληροφοριών για την Ενέργεια στην Ουάσινγκτον, στο οποίο οι Αμερικανοί παραγωγοί σχιστολιθικού πετρελαίου αναμένεται να προσφέρουν την άποψή τους επάνω στις τρέχουσες συνθήκες στην αγορά», σημείωσε.

Αναλυτές στην Bank of America-Merrill Lynch προέβλεψαν πως η ζήτηση έχει αυξηθεί αρκετά γρήγορα, ώστε να απορροφήσει την υπερβολική παραγωγή.

Ανοδικά κινείται και ο χρυσός, που στηρίζεται από την αποδυνάμωση του δολαρίου, με τους επενδυτές να αναμένουν την ομιλία της Τζάνετ Γέλεν αργότερα σήμερα, σε αναζήτηση στοιχείων για την προοπτική της αμερικανικής νομισματικής πολιτικής.

Το κίτρινο μέταλλο ενισχύεται κατά 0,42% στα 1.251,60 δολάρια η ουγγιά, ενώ το ασήμι καταγράφει άνοδο της τάξης του 0,35% και διαπραγματεύεται στα 16,625 δολάρια η ουγγιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v