Ανέκαμψαν από τα χαμηλά εξαμήνου οι τιμές του πετρελαίου, καθώς παραγωγοί εντός και εκτός ΟΠΕΚ συγκλίνουν στο ότι η συμφωνία μείωσης της παραγωγής χρειάζεται να παραταθεί και μετά τον Ιούνιο, για να βοηθήσει στην εξάλειψη της υπερπροσφοράς. Ωστόσο η τιμή του εμπορεύματος παραμένει κάτω των 50 δολαρίων το βαρέλι.
Το πετρέλαιο ενισχύεται 0,35% στα 45,68 δολάρια το βαρέλι, ωστόσο το Brent κινείται ανοδικά, κατά 0,68% στα 48,71 δολάρια.
Νωρίτερα σήμερα ο μαύρος χρυσός βυθίστηκε σε χαμηλά που δεν είχε να δει από τον Νοέμβριο και μετά, καθώς αμφισβητείται η ικανότητα του ΟΠΕΚ να υπερισχύσει της αναβίωσης της αμερικανικής βιομηχανίας σχιστολιθικού πετρελαίου και να ελαττώσει την παγκόσμια υπερπροσφορά.
Καθώς το πετρέλαιο βρισκόταν στα χαμηλά του εμφανίστηκαν αγοραστές, οι οποίες ενεργοποιήθηκαν βοηθούμενες και από δήλωση της Σαουδικής Αραβίας, σύμφωνα με την οποία οι παραγωγοί εντός και εκτός ΟΠΕΚ συγκλίνουν στο ότι η παράταση της συμφωνίας μείωσης παραγωγής χρειάζεται να παραταθεί και πέραν του Ιουνίου για να βοηθήσει στην εξάλειψη της υπερπροσφοράς. Οι δύο αυτοί παράγοντες «ξεκόλλησαν» τις τιμές από τα χαμηλά έξι μηνών.
Αναλυτές είχαν εκτιμήσει από το πρωί ότι το συνεχιζόμενο sell off θα εξανάγκαζε τον ΟΠΕΚ να παρατείνει τη συμφωνία, ενώ traders επιβεβαιώνουν πως η αγορά παραπαίει εξαιτίας της αυξανόμενης αμερικανικής παραγωγής που έχει ενισχυθεί πάνω από 10% από τα μέσα του 2016.
Η ευρύτερη υποχώρηση στα εμπορεύματα επίσης επιβραδύνθηκε.
Ο χρυσός ενισχύεται 0,45% στα 1.234,10 δολάρια η ουγγιά, παρότι εξακολουθεί να οδεύει προς τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση του από τον Νοέμβριο.
Το ασήμι καταγράφει άνοδο 0,96% και διαπραγματεύεται στα 16,46 δολάρια η ουγγιά, ενώ ο χαλκός ανέκαμψε 0,2% στα 5.550 δολάρια ανά μετρικό τόνο, από πτώση 1,6% νωρίτερα.