Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέο ρεκόρ για το πετρέλαιο στα 108,68 δολάρια

Νέο ιστορικό ρεκόρ κατέγραψαν τα συμβόλαια του αργού πετρελαίου στο χρηματιστήριο Nymex της Νέας Υόρκης, κατά την σημερινή συνεδρίαση, με το front-month contract (April’08), να αγγίζει το επίπεδο των $110/βαρέλι.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος

Τμήμα Διεθνών Παραγώγων

Μέλος του Ομίλου της MPB

Νέο ιστορικό ρεκόρ κατέγραψαν τα συμβόλαια του αργού πετρελαίου στο χρηματιστήριο Nymex της Νέας Υόρκης, κατά την σημερινή συνεδρίαση, με το front-month contract (April’08), να αγγίζει το επίπεδο των $110/βαρέλι.

Η παρέμβαση της FED στην διατραπεζική αγορά, έδωσε ώθηση στο δολάριο το οποίο κατάφερε να ”γυρίσει” δυναμικά από τις πρωινές απώλειες, κλείνοντας την ημέρα κοντά στο επίπεδο του 1,53, από τα υψηλά του 1,5493, συμπαρασύροντας παροδικά την αγορά ενέργειας.

Ειδικότερα, το Light crude oil για τον Απρίλιο ’2008 αναρριχήθηκε έως τα $109.72/βαρέλι, γύρισε έως τα $106,61/βαρέλι, για να κλείσει την ημέρα στα $108.68/βαρέλι, ενισχυμένο για την ημέρα σε ποσοστό 0,70%.

Παρόμοια ήταν η εικόνα και στα προϊόντα του αργού, με το πετρέλαιο θέρμανσης (σειρά Απριλίου) να κλείνει την ημέρα με κέρδη της τάξης του 0,58% στα $299.05cents/gallon, και την RBOB Gasoline (σειρά Απριλίου’08) να τερματίζει τη συνεδρίαση με οριακά κέρδη στα $271.85cents/gallon διαγράφοντας ημερήσια διακύμανση τριών ποσοστιαίων μονάδων.

Να σημειωθεί ότι ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας αναθεώρησε πρός τα κάτω την εκτίμηση του για την παγκόσμια ημερήσια ζήτηση κατά 80,000βαρέλια, λόγω της ύφεσης που ταλανίζει τις ανεπτυγμένες χώρες, ενώ ξεχωριστεί σημασία απόκτα και η εκτίμηση της επενδυτικής τράπεζας Goldman Sachs η οποία προβλέπει ότι τον προσεχή Μάη η τιμή του Light Crude Oil θα έχει υποχωρήσει την περιοχή των $85/βαρέλι.

Ξεχωριστή σημασία αποκτά η ανακοίνωση των αποθεμάτων την Τετάρτη 12/03/2008, με την μέση εκτίμηση των αναλυτών να προσβλέπει αύξηση των αποθεμάτων του Light Crude Oil κατά 1750κ βαρέλια, μικρή αύξηση στα αποθέματα βενζίνης κατά 200Κ βαρέλια, και σημαντική πτώση για την κατηγορία των διυλισμένων προϊόντων, κατά -2000Κ βαρέλια.

e-mail address: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v