Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μια ”ανάσα” από τα 108 δολάρια το πετρέλαιο

Και νέο ιστορικό ρεκόρ κατέγραψαν τα συμβόλαια του αργού πετρελαίου στο χρηματιστήριο Nymex της Νέας Υόρκης, κατά την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδος. Το light crude oil για τον Απρίλιο του 2008 σκαρφάλωσε έως τα 108.21 $/βαρέλι, για να τερματίσει στα 107.92 δολάρια το βαρέλι, ενισχυμένο κατά 2.6%.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος

Τμήμα Διεθνών Παραγώγων

Μέλος του Ομίλου της MPB

Και νέο ιστορικό ρεκόρ κατέγραψαν τα συμβόλαια του αργού πετρελαίου στο χρηματιστήριο Nymex της Νέας Υόρκης, κατά την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδος. Οι αγοραστές στο energy complex είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων καθ’ όλη τη διάρκεια του floor session στην αμερικανική αγορά, πραγματοποιώντας συνεχή άλματα προς τα καινούρια επίπεδα ρεκόρ.

Ειδικότερα, το light crude oil για τον Απρίλιο του 2008 σκαρφάλωσε έως τα 108.21 $/βαρέλι, για να τερματίσει ακριβώς στην εκπνοή του floor session στα 107.92 δολάρια το βαρέλι, ενισχυμένο για την ημέρα σε ποσοστό 2.6%. Ράλι πραγματοποιήθηκε και στα προϊόντα του αργού, με το πετρέλαιο θέρμανσης (σειρά Απριλίου) να διαμορφώνεται στα $297.63 cents/gallon, με κέρδη περίπου 1% και την αμόλυβδη βενζίνη (επίσης παράδοσης Απριλίου) να τερματίζει τη συνεδρίαση στα $271.86 cents/gallon κερδίζοντας 0.9%.

Εντυπωσιακή και η ανοδική κίνηση του φυσικού αερίου, με τα futures για τον Απρίλιο να ”βλέπουν” το εμπόρευμα στα $10 / MmBtu, ενισχυμένα για την ημέρα κατά 2.6%, καταγράφοντας μάλιστα την υψηλότερη ενδοσυνεδριακή τιμή από τον Ιανουάριο του 2006 (!).

Στο μπλοκ των πολύτιμων μετάλλων, η εικόνα ήταν διαφορετική. Το ράλι του ενεργειακού complex μετρίασε τις αρχικά σημαντικές απώλειες για το χρυσό και -κυρίως- το ασήμι. Συγκεκριμένα, τα συμβόλαια στο κίτρινο μέταλλο (σειρά Απριλίου) έκλεισαν στα 971.80 $/oz, με οριακές τελικά απώλειες 0.25% και intraday χαμηλό στα 962.1 $/oz. Ενώ το ασήμι περιόρισε κάπως τις μεγάλες ενδοσυνεδριακές απώλειες και έκλεισε στα 19.785 $/oz (συμβόλαιο Μαίου), μειωμένο κατά 2.3%, με χαμηλό ημέρας στα 19.28 $/oz.

e-mail address: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v