Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χωρίς ”φρένα” το δολάριο -Προς τα 1.000$ ο χρυσός

Η τιμή της πλατίνας ανήλθε σε επίπεδα ρεκόρ επί δεύτερη συνεχή συνεδρίαση, ”προλαβαίνοντας” τον χρυσό που οδεύει προς τα 1.000 δολάρια ανά ουγγιά, καθώς η προοπτική επιθετικής μείωσης των αμερικανικών επιτοκίων ωθεί το δολάριο σε νέα χαμηλά, και η τιμή του πετρελαίου διαπραγματεύεται σε επίπεδα ρεκόρ.

Η τιμή της πλατίνας ανήλθε σε επίπεδα ρεκόρ επί δεύτερη συνεχή συνεδρίαση, ”προλαβαίνοντας” τον χρυσό, καθώς η αποδυνάμωση του δολαρίου και τα προβλήματα παραγωγής στη Νότιο Αφρική προσελκύουν επενδυτές και κερδοσκόπους στα πολύτιμα μέταλλα. Η αναρρίχηση της πλατίνας ”τράβηξε” το αδελφό μετάλλο παλλάδιο σε υψηλό 6,5 ετών.

Ο χρυσός παραμένει στα ιστορικά επίπεδα ρεκόρ της προηγούμενης συνεδρίασης και οδεύει προς τα 1.000 δολάρια ανά ουγγιά, καθώς η προοπτική επιθετικής μείωσης των αμερικανικών επιτοκίων ωθεί το δολάριο σε νέα χαμηλά, και η τιμή του πετρελαίου διαπραγματεύεται σε επίπεδα ρεκόρ.

Η τιμή σποτ της πλατίνας ανήλθε στα 2.275 δολ. ανά ουγγιά, πάνω από το ρεκόρ των 2.230 δολ. της προηγούμενης συνεδρίασης και κατά τους αναλυτές σύντομα θα δοκιμάσει το επίπεδο των 2.500 δολαρίων.

Ο χρυσός άγγιξε το υψηλό των 987 δολ. ανά ουγγιά στην σημερινή συνεδρίαση, σε απόσταση αναπνοής από το ιστορικό υψηλό των 989,30 δολ. της Δευτέρας.

Το δολάριο υποχωρεί επί έκτη συνεχόμενη ημέρα έναντι του γεν και παραμένει κοντά στο ιστορικό χαμηλό του έναντι του ευρώ, καθώς αυξάνονται οι προοπτικές η Federal Reserve να μειώσει τα αμερικανικά επιτόκια κατά 0,75 μονάδες βάσης τον Μάρτιο.

Το πετρέλαιο σταθεροποιείται προς τα 102 δολάρια, μετά την κατάκτηση του ιστορικού ρεκόρ κοντά στα 104 δολάρια στην προηγούμενη συνεδρίαση, και το κλίμα παραμένει θετικό για την τιμή του ”μαύρου χρυσού”, ειδικά καθώς αναμένεται ο OPEC να κρατήσει σταθερή παραγωγή στην σύνοδο που θα πραγματοποιηθεί μέσα στην εβδομάδα.

Το συμβόλαιο Απριλίου στη Νέα Υόρκη διαμορφώνεται στα 102,10 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ στο Λονδίνο το Brent με ανάλογη εικόνα διαμορφώνεται στα 100,18 δολάρια.

Ντ.Π.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v