Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ράλι για το πετρέλαιο στα 100,89 δολάρια

Η σημερινή συνεδρίαση καθορίστηκε από την αποδυνάμωση του αμερικανικού δολαρίου έναντι όλων των άλλων νομισμάτων και τα νέα ιστορικά υψηλά του ευρώ. Έτσι τα συμβόλαια του αργού πετρελαίου παραδόσεως Απριλίου, κινήθηκαν έντονα ανοδικά.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος

Τμήμα Διεθνών Παραγώγων

Μέλος του Ομίλου της MPB

Η σημερινή συνεδρίαση καθορίστηκε από την αποδυνάμωση του αμερικανικού δολαρίου έναντι όλων των άλλων νομισμάτων και τα νέα ιστορικά υψηλά του ευρώ. Έτσι για άλλη μια ημέρα οι επενδυτές ενίσχυσαν τις θέσεις τους στα εμπορεύματα, μετά και από την ανακοίνωση των τιμών παραγωγού στην Αμερική, που έδειξε αύξηση του πληθωριστικών πιέσεων.

Έτσι τα συμβόλαια του αργού πετρελαίου παραδόσεως Απριλίου, ενώ στο ηλακτρονικό session διαπραγματεύονταν ελαφρώς αρνητικά στην περιοχή των 98.50 δολαρίων, με το άνοιγμα του floor στην Αμερική κινήθηκαν έντονα ανοδικά, για να διαπραγματευθούν έως την περιοχή των 101.15 δολαρίων και να κλείσουν τελικά στα 100.89 δολάρια/βαρέλι, με άνοδο 1.67%, ενόψει της ανακοίνωσης των εβδομαδιαίων αποθεμάτων αύριο από το αμερικανικό υπουργείο ενέργειας.

Μικτή εικόνα παρουσίασαν τα προϊόντα με το πετρέλαιο θέρμανσης να ενισχύεται κατά 1.08% και να κλείνει στα 281.54 cents/gallon, ενώ τα συμβόλαια Μαρτίου της βενζίνης έκλεισαν οριακά θετικά στα 254.40 cents/gallon. Σταθεροποιητικά κινήθηκε σήμερα το φυσικό αέριο, με τα futures του Μαρτίου να κλείνουν στα 9.178 δολάρια/MMBtu.

Στα πολύτιμα μέταλλα η αποδυνάμωση του αμερικανικού δολαρίου και ο αυξημένος πληθωρισμός στην Αμερική οδήγησαν τους επενδυτές να ενισχύσουν τις θέσεις τους σε αυτά.

Έτσι τα συμβόλαια του Απριλίου στον χρυσό ενισχύθηκαν κατά 1.32% και έκλεισαν στα 952.90 δολάρια/ουγκιά, έχοντας διαπραγματευθεί έως και τα 953.20 δολάρια. Μεγαλύτερα κέρδη κατέγραψε το ασήμι, το οποίο ενισχύθηκε κατά 4.15% σήμερα και έκλεισε στα 18.835 δολάρια/ουγκιά, καθώς ολοένα και περισσότεροι επενδυτές που δραστηριοποιούνται στο complex των πολύτιμων μετάλλων ”ανταλλάσουν” τον χρυσό τους με ασήμι, προσμένοντας μεγαλύτερες αποδόσεις από το δεύτερο. Να σημειωθεί εδώ ότι η υπεραπόδοση του ασημιού έναντι του χρυσού τις τελευταίες ημέρες έχει σημειωθεί από την στιγμή που το gold/silver ratio έσπασε το επίπεδο των 52 μονάδων, πυροδοτώντας το ράλι των τελευταίων ημερών στο ασήμι.

e-mail address: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v