Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση 1,21% για το πετρέλαιο στα 99,6 $

H ανακοίνωση αυξημένων αποθεμάτων στο αργό για μια ακόμα εβδομάδα, προσέδωσε μεταβλητότητα στη συνεδρίαση στο Nymex, αναγκάζοντας τους traders να ρευστοποιήσουν τις long θέσεις, προκειμένου να καταγράψουν τα κέρδη των τελευταίων ημερών. Tα futures του αργού έκλεισαν σε αρνητικό έδαφος στα 99.66 δολάρια/βαρέλι, υποχωρώντας κατά 1.21%.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος

Τμήμα Διεθνών Παραγώγων

Μέλος του Ομίλου της MPB

Η ανακοίνωση σημαντικών ειδήσεων σήμερα καθόρισε την κίνηση των αγορών, καθώς από την μια είχαμε την ανακοίνωση μειωμένων παραγγελιών για διαρκή καταναλωτικά αγαθά στην Αμερική και από την άλλη ο πρόεδρος της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας δήλωσε ότι θα συνεχιστούν οι μειώσεις των αμερικανικών επιτοκίων.

Όπως ήταν φυσικό, το αμερικανικό δολάριο αποδυναμώθηκε έναντι των άλλων νομισμάτων, με το ευρώ να διαπραγματεύεται σε νέο ιστορικό ρεκόρ στην περιοχή των 1.5147 δολαρίων.

Στο energy complex, η υποχώρηση του δολαρίου οδήγησε τους συμμετέχοντες στην αγορά να ενισχύσουν τις θέσεις τους στο αργό πετρέλαιο και να οδηγήσουν το συμβόλαιο παραδόσεως Απριλίου έως την περιοχή των 102.08 δολαρίων.

Στη συνέχεια η ανακοίνωση αυξημένων αποθεμάτων στο αργό για μια ακόμα εβδομάδα, προσέδωσε μεταβλητότητα στη συνεδρίαση στο Nymex, αναγκάζοντας τους traders να ρευστοποιήσουν τις long θέσεις, προκειμένου να καταγράψουν τα κέρδη των τελευταίων ημερών. Έτσι τελικά τα futures του αργού έκλεισαν σε αρνητικό έδαφος στα 99.66 δολάρια/βαρέλι, υποχωρώντας κατά 1.21%.

Μεγαλύτερες απώλειες κατέγραψαν τα προϊόντα, με το πετρέλαιο θέρμανσης να υποχωρεί κατά 1.56% και να κλείνει στα 277.10 cents/gallon και τη βενζίνη να διαπραγματεύεται στο κλείσιμο 2.89% χαμηλότερα και να κλείνει στα 247.69 cents/gallon. Απώλειες της τάξης του 2.78% κατέγραψε και το φυσικό αέριο, με τα συμβόλαια Μαρτίου να διαπραγματεύονται ξανά κάτω από τα 9 δολάρια/MMBtu.

Στα πολύτιμα μέταλλα συνεχίστηκε και σήμερα το ανοδικό ράλι, καθώς οι επενδυτές, ωθούμενοι από την συνεχιζόμενη αδυναμία του δολαρίου, ενίσχυσαν περαιτέρω τις θέσεις τους, ενώ συνεχίστηκε και σήμερα η υπεραπόδοση του ασημιού έναντι του χρυσού. Έτσι τα συμβόλαια παραδόσεως Απριλίου στον χρυσό έκλεισαν στα 961 δολάρια/ουγκιά, με κέρδη της τάξεως του 1.28% και έχοντας καταγράψει ενδοσυνεδριακό υψηλό στην περιοχή των 967.70 δολαρίων.

Στο ασήμι τώρα, τα συμβόλαια του Μαρτίου ενισχύθηκαν κατά 2.62% και έκλεισαν στα 19.210 δολάρια/ουγκιά, έχοντας διαπραγματευθεί έως την περιοχή των 19.490 δολαρίων.

e-mail address: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v