Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Nέο υψηλό για το πετρέλαιο (104,4$) με κέρδη 4,5%

Επαναφορά στην τάξη επέφερε η συνεδρίαση της Τετάρτης τόσο στο ενεργειακό μπλοκ, όσο και στα μέταλλα, καθώς όλα τα προϊόντα κατόρθωσαν να ανακτήσουν πλήρως το χαμένο έδαφος της Τρίτης και να κατακτήσουν και νέα υψηλά. Ξεκινώντας από το light crude oil, το κλείσιμο της σειράς Απριλίου στα 104,41$/βαρέλι με κέρδη 4,5%, αποτελεί νέο ιστορικό ρεκόρ.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος

Τμήμα Διεθνών Παραγώγων

Μέλος του Ομίλου της MPB

’Επαναφορά στην τάξη’ επέφερε η συνεδρίαση της Τετάρτης τόσο στο ενεργειακό μπλοκ, όσο και στα μέταλλα, καθώς όλα τα προϊόντα κατόρθωσαν να ανακτήσουν πλήρως το χαμένο έδαφος της Τρίτης και να κατακτήσουν και νέα υψηλά.

Ξεκινώντας από το light crude oil, το κλείσιμο της σειράς Απριλίου στα 104,41$/βαρέλι με κέρδη 4,5%, αποτελεί νέο ιστορικό ρεκόρ.

Αιτία στάθηκε η ανακοίνωση το απόγευμα της Πέμπτης για μείωση κατά 3 εκατομμύρια βαρέλια την στιγμή που οι αγορές προεξοφλούσαν αύξηση των αποθεμάτων κατά 2 εκατομμύρια βαρέλια. Σημειώνεται ότι το υψηλό της ημέρας εντοπίζεται στα 104,64$/βαρέλι.

Πανομοιότυπη η κίνηση του πετρελαίου θέρμανσης, το οποίο με κλείσιμο στα 293,45cents/gallon, σημείωσε κέρδη 5,11% στο κλείσιμο (Σειρά Απριλίου). Αξίζει να σημειωθεί ότι η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης κινήθηκε καθ’ όλη τη συνεδρίαση σε θετικό έδαφος. Στην συνέχεια, το φυσικό αέριο με κέρδη 4,08% (Συμβόλαιο Απριλίου) έκλεισε στα 9,735$/MMBtu, ενώ το υψηλό της ημέρας ’τυπώθηκε’ στα 9,876$/MMBtu.

Η βενζίνη τέλος, με υψηλό στα 264,75$/gallon, έκλεισε τελικά στα 263,50$/gallon αποκομίζοντας κέρδη 4,19%. Να σημειωθεί ότι η βενζίνη εμφάνισε αύξηση στα αποθέματα κατά 1,6 εκατομμύρια βαρέλια, την στιγμή που η αγορά ανέμενε αύξηση μόνον κατά 600 χιλιάδες βαρέλια.

Στα πολύτιμα μέταλλα, τόσο ο χρυσός, όσο και το ασήμι κατέγραψαν σημαντικά κέρδη, σημειώνοντας μάλιστα και νέα υψηλά, κατατάσσοντας έτσι την υποχώρηση της Τρίτης στην τάξη των βίαιων μεν, πλην όμως πρόσκαιρων διορθώσεων.

Συγκεκριμένα, ο χρυσός (Συμβόλαιο Απριλίου) σημείωσε υψηλό στα 995,2$/oz, για να κλείσει στα 988,50$/oz, με κέρδη 2,3%. Το ασήμι και πάλι επιθετικότερο, κατόρθωσε να αποκομίσει κέρδη 4,76% (Συμβόλαιο Μαΐου) για να κλείσει στα 20,785$/oz, ενώ το υψηλό εντοπίζεται ’μια ανάσα’ από τα 21$/oz.

Να σημειωθεί ότι στην δυναμική άνοδο των τιμών συνέβαλε τα μέγιστα η καταγραφή νέων χαμηλών του δολαρίου έναντι του ευρώ, όπου η τιμή συνέχισε την καταγραφή νέων ρεκόρ μέχρι και το 1,5299 (Συμβόλαιο euro-usd Μαρτίου).

e-mail address: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v