Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα άνοδος για το χρυσό κοντά σε υψηλό τριών μηνών

Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Απριλίου σκαρφάλωσε 0,9% υψηλότερα στα 1.232 δολάρια ανά ουγκιά

Υψηλότερα κινήθηκε τη Δευτέρα ο χρυσός, διευρύνοντας τα κέρδη της προηγούμενης εβδομάδας και σκαρφαλώνοντας στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών μηνών.

Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Απριλίου σκαρφάλωσε 0,9% υψηλότερα στα 1.232 δολάρια ανά ουγκιά. Με βάση τα στοιχεία της FactSet, το επίπεδο αυτό είναι το υψηλότερο από τις 10 Νοεμβρίου.

Από την αρχή του έτους ο χρυσός έχει καταγράψει άνοδο πάνω από 7%, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα είχε σημείωσε κέρδη πάνω από 2%.

Το πολύτιμο μέταλλο έχει ωφεληθεί από την υποχώρηση του δολαρίου, καθώς η πτώση του αμερικάνικου νομίσματος καθιστά τα εμπορεύματα που αποτιμώνται σε δολάρια λιγότερο ακριβά για όσους έχουν άλλα νομίσματα.

Άνοδο σημείωσε και το ασήμι τη Δευτέρα, κλείνοντας με άνοδο 1,2% στα 17,693 δολάρια ανά ουγκιά.

Με απώλειες έκλεισε το αργό πετρέλαιο, υποχωρώντας στο χαμηλότερο επίπεδο για το Φεβρουάριο. Οι ανησυχίες για μια πιθανή μεγάλη αύξηση στην παραγωγή αργού στις ΗΠΑ άσκησε πίεση στις τιμές.

Στη Νέα Υόρκη, η τιμή του συμβολαίου της αμερικάνικης ποικιλίας του αργού έκλεισε με πτώση 1,5% στα 53,01 δολάρια το βαρέλι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v