Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενισχύεται το πετρέλαιο λόγω μειώσεων του ΟΠΕΚ

Το αμερικανικό αργό ενισχύεται 0,54% σε 54,17 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent εμφανίζει άνοδο 0,85% στα 57,28 δολάρια. Ο χρυσός και το ασήμι κινούνται ανοδικά αφότου η Fed διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια.

Ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου, κυρίως χάρη στις ενδείξεις ότι ο ΟΠΕΚ και άλλοι μεγάλοι παραγωγοί μειώνουν την προσφορά όπως έχει συμφωνηθεί. Ωστόσο νωρίτερα σήμερα, η απότομη αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων αργού και βενζίνης επηρέασε για άλλη μια φορά τις τιμές, πιέζοντάς τες πτωτικά.

Το αμερικανικό αργό ενισχύεται 0,54% σε 54,17 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent καταγράφει άνοδο της τάξης του 0,85% και διαπραγματεύεται στα 57,28 δολάρια.

Έρευνα του Reuters αποκάλυψε αυτή την εβδομάδα πως η συμμόρφωση των μεγάλων παραγωγών με τη συμφωνία μειώσεων ξεπερνά το 80%.

Ωστόσο τα αμερικανικά αποθέματα αργού ενισχύθηκαν την περασμένη εβδομάδα κατά 6,5 εκατ. βαρέλια σε 494,76 εκατ. βαρέλια, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε χθες η αμερικανική Αρχή Πληροφοριών για την Ενέργεια.

Το νούμερο μακράν ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν άνοδο 3,3 εκατ. βαρελιών στο αποθέματα.

Σημαντική άνοδο καταγράφουν ο χρυσός και το ασήμι, ιδιαίτερα αφότου η Fed διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια κατά την πρώτη συνάντηση των φορέων χάραξης πολιτικής μετά την ορκωμοσία του Τραμπ.

Ο χρυσός ενισχύεται κατά 1,21% στα 1.222,90 δολάρια η ουγγιά, ενώ το ασήμι σημειώνει άνοδο της τάξης του 1,40% και διαπραγματεύεται στα 17,695 δολάρια η ουγγιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v