Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά το πετρέλαιο λόγω μειώσεων από Ρωσία και ΟΠΕΚ

Το αμερικανικό αργό ενισχύεται 0,40% στα 53,02 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent καταγράφει άνοδο 0,43% στα 55,82 δολάρια. Ανοδικά κινούνται και ο χρυσός και το ασήμι.

Ενισχύονται οι τιμές του πετρελαίου, καθώς στηρίζονται από ενδείξεις ότι η Ρωσία και οι παραγωγοί του ΟΠΕΚ πραγματοποιούν τις μειώσεις στην προσφορά που έχουν υποσχεθεί. Ωστόσο έκθεση του API που αποκαλύπτει μεγάλη αύξηση στα αμερικανικά αποθέματα περιορίζει την άνοδο του μαύρου χρυσού.

Το αμερικανικό αργό ενισχύεται κατά 0,40% στα 53,02 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent καταγράφει άνοδο της τάξης του 0,43% και διαπραγματεύεται στα 55,82 δολάρια το βαρέλι.

Η Ρωσία μείωσε τον Ιανουάριο την παραγωγή κατά περίπου 100.000 βαρέλια την ημέρα, σύμφωνα με στοιχεία που προσέφερε σήμερα το Reuters. Μία μέρα νωρίτερα, έρευνα του πρακτορείου είχε αποκαλύψει υψηλά επίπεδα συμμόρφωσης των παραγωγών του ΟΠΕΚ στις συμφωνημένες περικοπές.

Και πάλι, οι προσπάθειες των μεγάλων παραγωγών αντισταθμίζονται από ενδείξεις για επίμονο κορεσμό στην προσφορά στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τα αποθέματα στη χώρα έχουν αυξηθεί κατά 5,8 εκατ. βαρέλια, όπως γνωστοποίησε το American Petroleum Institute εχθές. Το νούμερο ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών.

«Τυχόν ελπίδες για παρατεταμένη ανάκαμψη στις τιμές, θα εξαρτηθεί από τις αυξανόμενες προσπάθειες του ΟΠΕΚ να αναχαιτίσει την παραγωγή, αν και η προοπτική μιας ανοδικής ‘’έκρηξης’’ θα υπονομευθεί από την εκκολαπτόμενη αναβίωση της αμερικανικής παραγωγής αργού», επιβεβαίωσε ο Stephen Brennock της PVM.

Ανοδικά κινούνται ο χρυσός και το ασήμι. Ο χρυσός ενισχύεται κατά 0,07% στα 1.212,20 δολάρια η ουγγιά, ενώ το ασήμι καταγράφει άνοδο της τάξης του 0,21% και διαπραγματεύεται στα 17,580 δολάρια η ουγγιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v