Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά το πετρέλαιο λόγω αδύναμου δολαρίου

Το αμερικανικό αργό ενισχύεται 0,25% στα 52,88 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent καταγράφει άνοδο 0,49% στα 55,35 δολάρια. Πτωτικά κινούνται χρυσός και ασήμι.

Ενισχύονται οι τιμές του πετρελαίου που στηρίζονται από την αποδυνάμωση του δολαρίου, ωστόσο η άνοδός τους περιορίζεται από τα αποθέματα που παραμένουν μεγάλα παρά τη συμφωνία των εξαγωγέων να μειώσουν την παραγωγή.

Το αμερικανικό αργό ενισχύεται κατά 0,25% στα 52,88 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent καταγράφει άνοδο της τάξης του 0,49% και διαπραγματεύεται στα 55,35 δολάρια.

Οι traders τονίζουν ότι η άνοδος οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο δολάριο που αποδυναμώνεται, καθώς έχει χάσει 3,9% από το peak του για το μήνα. Καθώς το πετρέλαιο διαπραγματεύεται σε δολάρια, το πιο φθηνό νόμισμα καθιστά τις αγορές του μαύρου χρυσού πιο φθηνές για χώρες που χρησιμοποιούν άλλα νομίσματα, πιθανώς πιέζοντας ανοδικά τη ζήτηση.

Ωστόσο η άνοδος περιορίζεται από στοιχεία της αμερικανικής Αρχής Πληροφοριών για την Ενέργεια (EIA), που δείχνουν ότι τα αμερικανικά αποθέματα αργού έχουν αυξηθεί κατά 2,84 εκατ. βαρέλια, σε 488,3 εκατ. βαρέλια.

Πτωτικά κινούνται ο χρυσός και το ασήμι, ενώ ο χρυσός σταθεροποιείται κοντά σε χαμηλά 1,5 εβδομάδας.

Ο χρυσός υποχωρεί κατά 0,44% στα 1.195,20 δολάρια η ουγγιά, ενώ το ασήμι σημειώνει πτώση της τάξης του 0,50% και διαπραγματεύεται στα 16,895 δολάρια η ουγγιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v