Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτωτικά το πετρέλαιο λόγω αμερικανικής παραγωγής

Το αμερικανικό αργό υποχωρεί 0,93% στα 53,28 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent καταγράφει πτώση 1,23% στα 55,55 δολάρια. Πτωτικά κινούνται ο χρυσός και το ασήμι, καθώς ισχυροποιείται το δολάριο.

Υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου, καθώς η αυξανόμενη παραγωγή αργού από τις Ηνωμένες Πολιτείες αντισταθμίζει τις προσπάθειες του ΟΠΕΚ και άλλων εξαγωγέων να μειώσουν την προσφορά για να τονώσουν την αγορά.

Το αμερικανικό αργό υποχωρεί κατά 0,93% στα 53,28 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent καταγράφει πτώση της τάξης του 1,23% και διαπραγματεύεται στα 55,55 δολάρια το βαρέλι.

«Οι συμμετέχοντες στην αγορά έχουν εστιάσει υπερβολικά σε δύο θέματα: την αντίδραση του σχιστολιθικού πετρελαίου στις υψηλότερες τιμές και τη συμμόρφωση του ΟΠΕΚ», εξήγησε η Barclays.

«Οι παραγωγοί και οι χώρες του ΟΠΕΚ, όλοι μιλούν θετικά για τα βιβλία τους, αλλά ο κόσμος δεν έχει αποφασίσει ακόμη», πρόσθεσε η τράπεζα, αναφερόμενη στον ευρύ σκεπτικισμό της αγοράς για τη συμμόρφωση στις μειώσεις που έχουν ανακοινωθεί.

Η βρετανική τράπεζα εκτίμησε πως τόσο το Brent όσο και το αμερικανικό αργό θα βρεθούν κατά μέσο όρο στα 55 και 53 δολάρια αντίστοιχα το πρώτο τρίμηνο.

Πτωτικά κινούνται ο χρυσός και το ασήμι, ενώ ο χρυσός άγγιξε νωρίτερα φρέσκο χαμηλό δύο εβδομάδων, λόγω της ισχύος του δολαρίου.

Ο χρυσός υποχωρεί κατά 0,55% στα 1.185,90 δολάρια η ουγγιά, ενώ το ασήμι καταγράφει πτώση της τάξης του 0,68% και διαπραγματεύεται στα 16,735 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v