Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά το πετρέλαιο λόγω πιθανών κυρώσεων ΗΠΑ κατά Ιράν

Το αμερικανικό αργό ενισχύεται 0,49% στα 53,82 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent καταγράφει άνοδο 0,55% στα 56,87 δολάρια. Πτωτικά κινούνται ο χρυσός και το ασήμι.

Ενισχύονται οι τιμές του πετρελαίου, λόγω της είδησης ότι ο Ντοναλντ Τραμπ μπορεί να επιβάλει νέες κυρώσεις κατά πολλών ιρανικών οντοτήτων, πυροδοτώντας γεωπολιτικές εντάσεις μεταξύ των δύο κρατών.

Το αμερικανικό αργό ενισχύεται κατά 0,49% στα 53,82 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent καταγράφει άνοδο της τάξης του 0,55% και διαπραγματεύεται στα 56,87 δολάρια.

Τα σχόλια του Ρώσου υπουργού Ενέργειας Αλεξάντερ Νόβακ, πως οι παραγωγοί πετρελαίου έχουν μειώσει την παραγωγή τους όπως προβλέπει η συμφωνία του Δεκεμβρίου, επίσης στηρίζουν τις τιμές, επισημαίνουν οι αναλυτές.

Το Reuters μετέδωσε την Πέμπτη πως η διακυβέρνηση Τραμπ ετοιμάζεται να εφαρμόσει νέα μέτρα κατά πάνω από 12 ιρανικούς στόχους, μετά τις πυρηνικές δοκιμές της Τεχεράνης, σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν την υπόθεση.

Οι κινήσεις των ΗΠΑ να επιβάλουν νέες κυρώσεις στο Ιράν «είναι στο πίσω μέρος του μυαλού των traders», τόνισε ο Ric Spooner, ανώτατος αναλυτής αγορών στη CMC Markets, στο Σίδνεϊ.

Οι πηγές του πρακτορείου που γνωρίζουν τα σχέδια της αμερικανικής κυβέρνησης τόνισαν πως το πακέτο κυρώσεων έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην παραβιάσει τη συμφωνία του 2015 για τα πυρηνικά.

Πτωτικά κινούνται ο χρυσός και το ασήμι. Ο χρυσός υποχωρεί 0,36% στα 1.215 δολάρια η ουγγιά, ενώ το ασήμι καταγράφει πτώση 0,40% στα 17,360 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v