Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιείται το πετρέλαιο

Το αμερικανικό αργό ενισχύεται 0,45% στα 53,07 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent εμφανίζει άνοδο 0,56% στα 56 δολάρια το βαρέλι. Πτωτικά κινούνται ο χρυσός και το ασήμι.

Σταθεροποιούνται οι τιμές του πετρελαίου, το οποίο κινείται ανοδικά καθώς στηρίζεται από την ισχυρή ζήτηση στην Ασία και από μια μείωση της προσφοράς από το Άμπου Ντάμπι, στο πλαίσιο των περικοπών που οργανώνουν ο ΟΠΕΚ και άλλοι εξαγωγείς.

Το αμερικανικό αργό ενισχύεται 0,45% στα 53,07 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent εμφανίζει άνοδο της τάξης του 0,56% και διαπραγματεύεται στα 56 δολάρια το βαρέλι.

Πάντως οι traders επισημαίνουν πως η αγορά πιέζεται από τους επενδυτές που αποσύρουν τα ισχυρά κέρδη της χθεσινής ημέρας.

Προσθέτουν, όμως, ότι οι αγορές πετρελαίου εξακολουθούν να λαμβάνουν ευρεία στήριξη από τη συμφωνία των παραγωγών.

«Η αγορά θεωρεί πολύ σημαντικό τον σχολιασμό που έρχεται από τον ΟΠΕΚ και τους άλλους παραγωγούς και εμπιστεύεται πως ο ΟΠΕΚ θα εφαρμόσει και θα επιτύχει αυτές τις μειώσεις», εξήγησε ο Michael McCarthy, ανώτατος στρατηγικός αναλυτής για τις αγορές στη CMC Markets, στο Σίδνεϊ.

Πρόσθεσε ωστόσο ότι οι τιμές «θα αρχίσουν να πέφτουν πολύ γρήγορα, αν η αγορά αισθανθεί ότι (οι παραγωγοί) δεν θα συμμορφωθούν».

Πτωτικά κινούνται ο χρυσός και το ασήμι. Ο χρυσός εμφανίζει πτώση της τάξης του 0,46% στα 1.160,40 δολάρια η ουγγιά, ενώ το ασήμι υποχωρεί 0,51% και διαπραγματεύεται στα 17,100 δολάρια η ουγγιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v