Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικά κινείται το πετρέλαιο

Το αμερικανικό αργό ενισχύεται 0,12% στα 50,99 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent εμφανίζει άνοδο 0,19% στα 54,03 δολάρια. Άνοδο καταγράφουν και ο χρυσός και το ασήμι.

Ενισχύονται ελαφρώς οι τιμές του πετρελαίου, τη στιγμή που οι επενδυτές αναμένουν αν δουν αν ο ΟΠΕΚ και η Ρωσία θα εφαρμόσουν τη μείωση παραγωγής που έχουν υποσχεθεί, δίνοντας τέλος στην υπερπροσφορά που πλήττει την αγορά εδώ και πάνω από δύο χρόνια.

Το αμερικανικό αργό ενισχύεται κατά 0,12% στα 50,99 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent καταγράφει άνοδο της τάξης του 0,19% και διαπραγματεύεται στα 54,03 δολάρια το βαρέλι.

Οι τιμές έχουν ενισχυθεί μετά τη συμφωνία των παραγωγών, αλλά παραμένουν οι αμφιβολίες για το αν οι προγραμματισμένες μειώσεις είναι αρκετά μεγάλες για να αναχαιτίσουν τον κορεσμό.

Στο μεταξύ, μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας, τόσο τα μέλη του καρτέλ όσο και η Ρωσία έχουν καταγράψει παραγωγή-ρεκόρ, ενώ παράλληλα η παραγωγή άλλων χωρών επίσης έχει αποδειχθεί ανθεκτική.

«Οι επενδυτές είναι διχασμένοι μεταξύ ελπίδων ότι οι παραγωγοί θα μειώσουν αρκετά την παραγωγή για να ισορροπήσουν προσφορά και ζήτηση, και φόβων ότι δεν θα το κάνουν», εξήγησε ο Tamas Varga, ανώτατος αναλυτής στην PVM Oil Associates.

Παράλληλα, η Νιγηρία, η οποία είναι μέλος του ΟΠΕΚ αλλά εξαιρείται από τις μειώσεις, ανακοίνωσε σήμερα πως ελπίζει να τονώσει την παραγωγή της σε 2,1 εκατ. βαρέλια την ημέρα τον Ιανουάριο, από 1,9 εκατ. που είναι αυτή τη στιγμή.

Ανοδικά κινούνται ο χρυσός και το ασήμι. Ο χρυσός ενισχύεται κατά 0,24% στα 1.172,90 δολάρια η ουγγιά, ενώ το ασήμι καταγράφει άνοδο 0,09% στα 16,825 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v