Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρεί το πετρέλαιο λόγω αύξησης της παραγωγής

Το αμερικανικό αργό υποχωρεί 0,60% στα 51,48 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent εμφανίζει πτώση 0,22% στα 54,82 δολάρια. Απώλειες για χρυσό και ασήμι.

Πτωτικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου καθώς η παραγωγή αργού αυξήθηκε στις περισσότερες περιοχές μεγάλων εξαγωγών, παρά τα σχέδια του ΟΠΕΚ και της Ρωσίας για μείωση. Αυτή η εξέλιξη εντείνει τους φόβους πως ο κορεσμός στην αγορά μπορεί να κρατήσει για το μεγαλύτερο μέρος του 2017.

Το αμερικανικό αργό υποχωρεί κατά 0,60% στα 51,48 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent εμφανίζει πτώση της τάξης του 0,22% και διαπραγματεύεται στα 54,82 δολάρια.

Traders και αναλυτές τονίζουν πως το «θείο δώρο» από την απόφαση του ΟΠΕΚ την περασμένη εβδομάδα, η οποία τόνωσε τις τιμές μέχρι και περίπου 15%, έχει εξανεμιστεί και η δέσμευση του καρτέλ έχει υπονομευθεί από δεδομένα που καταδεικνύουν αύξηση της παραγωγής από τα μέλη του και από τη Ρωσία.

«Οι περισσότερες από τις προσαρμογές που εξανάγκασε στις τοποθετήσεις των traders η απόφαση του ΟΠΕΚ έχουν πλέον κάνει τον κύκλο τους και αυτό έχει αφήσει την αγορά εκτεθειμένη σε απόσυρση κερδών», εξήγησε ο Ole Hansen στης Saxo Bank.

«Η συνάντηση του Σαββάτου μεταξύ των παραγωγών του ΟΠΕΚ και εκτός ΟΠΕΚ θα είναι κρίσιμη ώστε να διατηρηθεί το αισιόδοξο αίσθημα που είδαμε από την περασμένη Τετάρτη», πρόσθεσε.

Πτωτικά κινούνται και ο χρυσός και το πετρέλαιο. Ο χρυσός υποχωρεί κατά 0,37% στα 1.172,20 δολάρια η ουγγιά. Το ασήμι εμφανίζει πτώση της τάξης του 0,23% στα 16,860 δολάρια η ουγγιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v