Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τέλος το ανοδικό σερί για το αργό

Η τιμή του συμβολαίου της αμερικάνικης ποικιλίας του αργού παραδόσεως Ιανουαρίου έκλεισε με απώλειες 1,7%, στα 50,93 δολάρια το βαρέλι.

Το αργό πετρέλαιο κατέγραψε την Τρίτη την πρώτη πτώση μετά από τέσσερις διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις, καθώς τα στοιχεία που έδειξαν αύξηση της παραγωγή αργού από τον ΟΠΕΚ επανέφεραν τις ανησυχίες γύρω από την εφαρμογή της συμφωνίας της περασμένης εβδομάδας.

Στη Νέα Υόρκη, η τιμή του συμβολαίου της αμερικάνικης ποικιλίας του αργού παραδόσεως Ιανουαρίου έκλεισε με απώλειες 1,7%, στα 50,93 δολάρια το βαρέλι.

Την Τετάρτη οι πετρελαιοπαραγωγές χώρες που συμμετέχουν στον ΟΠΕΚ κατέληξαν σε συμφωνία για μείωση παραγωγής πετρελαίου, την πρώτη από το 2008. Η συμφωνία προτείνει νέο «ταβάνι» παραγωγής στα 32,5 εκατ. βαρέλια την ημέρα, από τα τρέχοντα επίπεδα των 33,7 εκατ. βαρελιών, μια μείωση της τάξεως του 1,2 εκατ. βαρελιών.

Χαμηλότερα έκλεισε για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση ο χρυσός, εν μέσω πιέσεων από την ενίσχυση του δολαρίου και από τις προσδοκίες ότι η Fed θα αυξήσει το ρυθμό σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής.

Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Φεβρουαρίου, κινήθηκε 0,5% χαμηλότερα στα 1.170 δολάρια ανά ουγκιά.

Το ασήμι δεν κατάφερε να επεκτείνει τα χθεσινά κέρδη, με το συμβόλαιο παραδόσεως Μαρτίου να κλείνει με πτώση 0,5% στα 16,81 δολάρια ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v