Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιείται το πετρέλαιο

Το αμερικανικό αργό ενισχύεται 0,48% στα 50,01 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent εμφανίζει άνοδο 0,60% στα 53,32 δολάρια το βαρέλι. Πτωτικά κινούνται ο χρυσός και το ασήμι.

Άνοδο καταγράφει το πετρέλαιο το οποίο σταθεροποιείται σταδιακά γύρω στα 50 δολάρια το βαρέλι, κοντά στα χαμηλά της εβδομάδας, λόγω αμφιβολιών πως οι προτεινόμενες μειώσεις των παραγωγών θα είναι αρκετές για την εξισορρόπηση της αγοράς.

Το αμερικανικό αργό ενισχύεται κατά 0,48% στα 50,01 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent εμφανίζει άνοδο της τάξης του 0,60% και διαπραγματεύεται στα 53,32 δολάρια το βαρέλι.

Και οι δύο ποικιλίες έχουν υποχωρήσει τουλάχιστον κατά δύο δολάρια το βαρέλι από τα υψηλά της Δευτέρας. Στο μεταξύ παραγωγοί εντός και εκτός ΟΠΕΚ θα συναντηθούν και πάλι αυτό το Σαββατοκύριακο στη Βιέννη, προκειμένου να συζητήσουν τις λεπτομέρειες της συμφωνίας της περασμένης εβδομάδας.

Κάποιοι αναλυτές έχουν υποστηρίξει πως οι προγραμματισμένες μειώσεις μάλλον δεν είναι αρκετές για την αναχαίτηση της παγκόσμιας υπερπροσφοράς και την εξισορρόπηση των αγορών.

«Η αισιοδοξία για την απόφαση του ΟΠΕΚ για μείωση έχει διαβρωθεί λιγάκι», εξήγησε ο Bjarne Schieldrop, ανώτατος αναλυτής για τα εμπορεύματα, στην SEB.

«Ο διάβολος θα είναι στις λεπτομέρειες», σχολίασε ο αναλυτής.

Πτωτικά κινούνται ο χρυσός και το ασήμι. Ο χρυσός υποχωρεί ελάχιστα, κατά 0,01% στα 1.177,40 δολάρια η ουγγιά, ενώ το ασήμι καταγράφει μεγάλη πτώση της τάξης του 0,64% στα 17,170.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v