Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στα 90,65 δολάρια το πετρέλαιο με απώλειες 0,68%

Νευρική η σημερινή συνεδρίαση στο Nymex, καθώς το trading καθορίστηκε από τις δηλώσεις του επόμενου προέδρου του OPEC μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος

Τμήμα Διεθνών Παραγώγων

Νευρική η σημερινή συνεδρίαση στο Nymex, καθώς το trading καθορίστηκε από τις δηλώσεις του επόμενου προέδρου του OPEC μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Ο υπουργός πετρελαίου της Αλγερίας κ. Khelil, που θα αναλάβει την προεδρία του καρτέλ από την πρώτη Ιανουαρίου, δήλωσε ότι ο OPEC πιθανώς να αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου στο επόμενο meeting που θα διεξαχθεί στη Βιέννη στις αρχές Φεβρουαρίου. Οι δηλώσεις αυτές σε συνδυασμό με τους φόβους για επιβράδυνση της αμερικανικής οικονομίας, οδήγησαν τo energy complex σε αρνητικό έδαφος σήμερα.

Έτσι τα συμβόλαια του αργού σειρά Ιανουαρίου, αφού διαπραγματεύθηκαν έως και την περιοχή των 89.5 δολαρίων, στη συνέχεια ανέκαμψαν ελαφρώς για να κλείσουν τελικά στα 90.65 δολάρια/βαρέλι, με απώλειες της τάξεως του 0,68%.

Μικρότερες απώλειες είχαμε για τα προϊόντα, με το πετρέλαιο θέρμανσης να κλείνει στα 260 cents/gallon, με πτώση 0.30% και τη βενζίνη να υποχωρεί κατά 0,27% και να κλείνει στα 233.53 cents/gallon.

Σταθεροποιητικά κινήθηκε το φυσικό αέριο, με τα συμβόλαια Ιανουαρίου να κλείνουν στην περιοχή των 7 $/MMBtu, με οριακές απώλειες της τάξεως του 0.17%.

Στα πολύτιμα μέταλλα συνεχίστηκε για άλλη μια ημέρα η σταθεροποίηση, με τους επενδυτές να παραμένουν επιφυλακτικοί και τις τιμές να κινούνται σε στενό range.

Προκαλεί εντύπωση πάντως το γεγονός ότι τα συμβόλαια του χρυσού παραμένουν ακόμα στην περιοχή των 800 δολαρίων, παρά το γεγονός ότι το αμερικανικό δολάριο έχει ενισχυθεί πάνω από 3 cents έναντι του ευρώ τις τελευταίες τρεις ημέρες, γεγονός που αυξάνει τον προβληματισμό για την κατεύθυνση που θα ακολουθήσει το κίτρινο μέταλλο στην συνέχεια.

Έτσι τα futures Φεβρουαρίου στον χρυσό αφού διαπραγματεύθηκαν μεταξύ 789.6 και 803.6 δολαρίων, έκλεισαν τελικά στα 799.30 δολάρια/ουγκιά, με άνοδο 0.16%, ενώ στο ασήμι, τα συμβόλαια Μαρτίου έκλεισαν ουσιαστικά αμετάβλητα στα 13.980 δολάρια/ουγκιά.

e-mail address: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v