Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ημερήσια κέρδη 3,51% για το αργό

Το light crude oil ανοίγοντας σε λίγο χαμηλότερα επίπεδα, παρέμεινε σε αρνητικό έδαφος χωρίς σημαντικούς όγκους συναλλαγών. Ωστόσο η τιμή του μαύρου χρυσού διαμορφώθηκε στα 90,56$/barrel (Συμβόλαιο Ιανουαρίου), 3,51% υψηλότερα από την προηγούμενη συνεδρίαση.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος

Τμήμα Διεθνών Παραγώγων

Εκτεταμένη νευρικότητα επικράτησε κατά την συνεδρίαση της Πέμπτης στο energy complex καθώς η φαινομενικά ήπια υποχώρηση των τιμών στο άνοιγμα, εκτονώθηκε μετά το μεσημέρι σε σημαντικά υψηλότερα επίπεδα.

Ειδικότερα, το light crude oil ανοίγοντας σε λίγο χαμηλότερα επίπεδα, παρέμεινε σε αρνητικό έδαφος χωρίς σημαντικούς όγκους συναλλαγών.

Στην συνέχεια ωστόσο η ’συσσώρευση’ οδήγησε τις τιμές σε θετικό έδαφος, και μάλιστα με αυξανόμενη ένταση.

Αποτέλεσμα ήταν η τιμή του μαύρου χρυσού να διαμορφωθεί στα 90,56$/barrel (Συμβόλαιο Ιανουαρίου), 3,51% υψηλότερα από την προηγούμενη συνεδρίαση.

Ανάλογη πορεία ακολούθησαν και τα προϊόντα, καθώς το πετρέλαιο θέρμανσης επίσης μετά από αρνητικό άνοιγμα κατόρθωσε να κλείσει σημαντικά υψηλότερα κατά 2,5% στα 255,15cents/gallon (Συμβόλαιο Ιανουαρίου).

Σε πανομοιότυπους ρυθμούς και η τιμή της βενζίνης, η οποία κλείνοντας 3,93% υψηλότερα στα 230,41cents/gallon, ανέτρεψε πλήρως το αρνητικό της άνοιγμα στα 221,12cents/gallon.

Το φυσικό αέριο τέλος αν και ήταν περισσότερο ’αισιόδοξο’ εξ’ αρχής, πραγματοποιώντας περιορισμένες συναλλαγές σε αρνητικό έδαφος, δεν παρέλειψε να ακολουθήσει την άνοδο των υπολοίπων προϊόντων, κλείνοντας έτσι κατά 2,19% υψηλότερα στα 7,342$/Mmbtu (Συμβόλαιο Ιανουαρίου).

Στα πολύτιμα μέταλλα η εικόνα ήταν ιδιαίτερα νευρική, καθώς η αρχική σταθεροποίηση σε αρνητικό έδαφος, ενόσω η τιμή του δολαρίου ενισχυόταν έναντι του euro, έδωσε την θέση της σε έντονα ανοδική κίνηση υψηλότερα των 800$/oz, όταν το δολάριο έχασε το ’προβάδισμα’ έναντι του euro. Αποτέλεσμα ήταν το συμβόλαιο Φεβρουαρίου του χρυσού να κλείσει ενισχυμένο κατά 0,42% στα 807,10$/oz, ανατρέποντας την πρότερη υποχώρηση, η οποία άγγιξε και το 1,6%.

Το ασήμι τέλος άνοιξε επίσης σε αρνητικό έδαφος, κινήθηκε μάλιστα μέχρι και 2,32% χαμηλότερα στα 14,125$/oz (Συμβόλαιο Μαρτίου), όπου όμως εκδηλώθηκε σημαντικό αγοραστικό βοηθώντας την τιμή να ανακάμψει και να ενισχυθεί μέχρι το κλείσιμο στα 14,625$/oz.

e-mail address: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v