Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη 4,35% για το πετρέλαιο, στα 93,94 δολάρια

Τα συμβόλαια του αργού παραδόσεως Ιανουαρίου κινήθηκαν ενδοσυνεδριακά έως την περιοχή των 94.85 δολαρίων, πριν κλείσουν τελικά στα 93.94 δολάρια/βαρέλι, σημειώνοντας άνοδο της τάξεως του 4.35%.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος

Τμήμα Διεθνών Παραγώγων

Έντονα ανοδικά κινήθηκε και σήμερα το energy complex, σε μια συνεδρίαση που καθορίστηκε από την ανακοίνωση της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας ότι θα προσφέρει ρευστότητα στο τραπεζικό σύστημα, σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες κεντρικές τράπεζες.

Αυτή η κίνηση σε συνδυασμό με την ανακοίνωση μειωμένων αποθεμάτων από το αμερικανικό υπουργείο ενέργειας, οδήγησε τόσο το πετρέλαιο όσο και τα προϊόντα σε ένα εντυπωσιακό ράλι.

Έτσι τα συμβόλαια του αργού παραδόσεως Ιανουαρίου κινήθηκαν ενδοσυνεδριακά έως την περιοχή των 94.85 δολαρίων, πριν κλείσουν τελικά στα 93.94 δολάρια/βαρέλι, σημειώνοντας άνοδο της τάξεως του 4.35%.

Εντυπωσιακά κέρδη κατέγραψαν και τα προϊόντα, με το πετρέλαιο θέρμανσης να κλείνει στα 263.29 cents/gallon, ενισχυμένο κατά 4.36%, ενώ τα συμβόλαια της βενζίνης έκλεισαν στα 240 cents/gallon, με κέρδη της τάξεως του 4.74%. Κέρδη πάνω από 4.5% είχαμε και για το φυσικό αέριο, με τα συμβόλαια του Ιανουαρίου να κλείνουν στα 7.417 $/MMBtu.

Σταθεροποιητικά κινήθηκαν και σήμερα τα πολύτιμα μέταλλα, αφού πρώτα κινήθηκαν σε ένα αρκετά μεγάλο range, δείχνοντας την αναποφασιστικότητα στις τάξεις των traders. Έτσι τα συμβόλαια Φεβρουαρίου στον χρυσό, αφού κινήθηκαν μεταξύ 802 και 822 δολαρίων, τελικά έκλεισαν στα 818.8 δολάρια/ουγκιά, με άνοδο 0.21%.

Αντίστοιχη ήταν η εικόνα και στο ασήμι, με τα συμβόλαια Μαρτίου να κλείνουν τελικά στα 14.825 δολάρια/ουγκιά, με οριακές απώλειες.

e-mail address: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v