Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ημερήσιες απώλειες 2,19% για το πετρέλαιο

Υποχώρηση είχαμε για το energy complex σήμερα, μετά από την ανακοίνωση των αυξημένων θέσεων εργασίας (non farm payrolls) στην Αμερική.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος

Τμήμα Διεθνών Παραγώγων

Υποχώρηση είχαμε για το energy complex σήμερα, μετά από την ανακοίνωση των αυξημένων θέσεων εργασίας (non farm payrolls) στην Αμερική.

Οι συμμετέχοντες στην αγορά ερμήνευσαν την αύξηση των θέσεων εργασίας ως αρνητική ένδειξη για την μείωση των αμερικανικών επιτοκίων την ερχόμενη εβδομάδα από τη Fed.

Αυτό σαν γεγονός σημαίνει ότι η αξία του δολαρίου πιθανώς δεν θα υποχωρήσει περαιτέρω, μειώνοντας με αυτό τον τρόπο την αξία του πετρελαίου ως εναλλακτική επένδυση.

Έτσι τα συμβόλαια του αργού σειράς Ιανουαρίου υποχώρησαν έως και την περιοχή των 87 δολαρίων, προτού ανακάμψουν για να κλείσουν στα 88.25 δολάρια/βαρέλι, με απώλειες της τάξεως του 2.19%.

Απώλειες είχαμε και για τα προϊόντα με το πετρέλαιο θέρμανσης να κλείνει στα 249.73 cents/gallon, με απώλειες της τάξης του 1.87% και τα συμβόλαια της βενζίνης να υποχωρούν κατά 1.39% και να κλείνουν στα 226.94 cents/gallon. Απώλειες της τάξης του 2.44 % κατέγραψαν τα futures του φυσικού αερίου, τα οποία έκλεισαν στα 7.151 $/MMBtu.

Στα πολύτιμα μέταλλα υποχώρηση είχαμε ξανά μετά την χθεσινή ανάκαμψη, ύστερα από την ανακοίνωση των στοιχείων για την απασχόληση στην Αμερική. Έτσι συνεχίστηκε και σήμερα η συσώρρευση για τα μέταλλα, ελλείψει καταλύτη που θα μπορούσε να οδηγήσει τις τιμές αποφασιστικά προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση.

Έτσι τα συμβόλαια Φεβρουαρίου στον χρυσό διαπραγματεύθηκαν μεταξύ 795 και 807 δολαρίων, για να κλείσουν τελικά στα 797.2 δολάρια/ουγκιά, με απώλειες της τάξης του 0.86%. Αντίστοιχη η εικόνα και στον άργυρο, με τα συμβόλαια του Μαρτίου να υποχωρούν κατά 0.82% και να κλείνουν στα 14.505 δολάρια/ουγκιά.



e-mail address: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v