Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στα 97,29 δολάρια το αργό με πτώση 0,75%

Εν μέσω έντονων διακυμάνσεων τα συμβόλαια του Ιανουαρίου στο αργό έκλεισαν στα 97.29 δολάρια/βαρέλι, με πτώση 0.75%, αφού διαπραγματεύθηκαν έως και τα 96.31 δολάρια.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος

Τμήμα Διεθνών Παραγώγων

Συνεχίστηκε για άλλη μια ημέρα η νευρικότητα στα χρηματιστήρια, καθώς και σήμερα συνεχίστηκε το sell off στις μετοχικές αξίες, η αδυναμία του αμερικανικού δολαρίου και η αβεβαιότητα στις τάξεις των επενδυτών παγκοσμίως.

Έτσι το energy complex αρχικά ενισχύθηκε και τα συμβόλαια του αργού πετρελαίου έφτασαν να διαπραγματευθούν έως και τα 99.29 δολάρια/βαρέλι στο ηλεκτρονικό session, εν μέσω της αυξημένης αβεβαιότητας στο ασιατικό και το ευρωπαϊκό session.

Στη συνέχεια όμως υποχώρησαν λίγο και ενώ τα εβδομαδιαία αποθέματα που ανακοινώθηκαν από το αμερικανικό υπουργείο ενέργειας εμφανίστηκαν μειωμένα, τόσο στο αργό όσο και στα διυλισμένα προϊόντα, ενώ αρχικά τα futures αντέδρασαν θετικά, στη συνέχεια υποχώρησαν σε αρνητικό έδαφος, καθώς οι traders παρατήρησαν ότι υπήρξε αύξηση των αποθεμάτων του αργού στο Cushing της Oklahoma, που αποτελεί το σημείο της φυσικής παράδοσης πετρελαίου για το Nymex, γεγονός που ερμηνεύτηκε ως ένδειξη ότι οι τιμές θα υποχωρήσουν στο μέλλον.

Έτσι εν μέσω έντονων διακυμάνσεων τα συμβόλαια του Ιανουαρίου στο αργό έκλεισαν στα 97.29 δολάρια/βαρέλι, με πτώση 0.75%, αφού διαπραγματεύθηκαν έως και τα 96.31 δολάρια.

Απώλειες είχαμε και στα προϊόντα με τη βενζίνη να καταγράφει απώλειες της τάξεως του 0.59% και να κλείνει στα 243.71 cents/gallon, ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης έκλεισε σχεδόν αμετάβλητο στα 268.74 cents/gallon. Ενισχύθηκε σήμερα το φυσικό αέριο, τα συμβόλαια (Δεκεμβρίου) του οποίου έκλεισαν στα 7.550 $/MMBtu με άνοδο 0.98%.

Στα πολύτιμα μέταλλα η συνεχιζόμενη αδυναμία του αμερικανικού δολαρίου έναντι των άλλων νομισμάτων, οι πιέσεις στις χρηματιστηριακές αγορές παγκοσμίως και οι υψηλές τιμές του πετρελαίου, ώθησαν τους επενδυτές να ενισχύσουν και σήμερα τις θέσεις τους στον χρυσό, θεωρώντας τον ως ασφαλές καταφύγιο.

Έτσι τα συμβόλαια του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου ενισχύθηκαν κατά 0.91% για να κλείσουν στα 798.6 δολάρια/ουγκιά, έχοντας διαπραγματευθεί μεταξύ 795 και 808 δολαρίων. Διαφορετική ήταν η εικόνα στο ασήμι, τα συμβόλαια του οποίου υποχώρησαν κατά 0.55% και έκλεισαν στα 14.420 δολάρια/ουγκιά.

e-mail address: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v