Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση για πετρέλαιο στα 93,43 δολάρια

Πιέσεις δέχτηκε κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης το energy complex καθώς τα αποθέματα που ανακοινώθηκαν νωρίς το απόγευμα, αντίθετα με τις προβλέψεις περί μείωσης, εμφάνισαν σημαντικότατη αύξηση κατά 2,7mln/βαρέλια.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος

Τμήμα Διεθνών Παραγώγων



Πιέσεις δέχτηκε κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης το energy complex καθώς τα αποθέματα που ανακοινώθηκαν νωρίς το απόγευμα, αντίθετα με τις προβλέψεις περί μείωσης, εμφάνισαν σημαντικότατη αύξηση κατά 2,7mln/βαρέλια. Αποτέλεσμα ήταν η αρχικά ανοδική κίνηση κατά 0,58%, να μετατραπεί σε υποχώρηση, η οποία έφτασε μέχρι και το -2,37% (για την σειρά Δεκεμβρίου), ενώ το κλείσιμο διαμορφώθηκε στο -0,70%, στα 93,43$/βαρέλι. Στο σημείο αυτό να σημειωθεί ότι το spread μεταξύ σειράς Δεκεμβρίου-Ιανουαρίου αυξήθηκε από το 1$ σε 1,5$, μια ημέρα πρίν από την λήξη της σειράς Δεκεμβρίου ’07.

Ανάλογη ήταν και η κίνηση στα προϊόντα, με το πετρέλαιο θέρμανσης να υποχωρεί, παρά τα μειωμένα αποθέματα των διυλισμένων προϊόντων, υπό το βάρος της υποχώρησης του WTI, μέχρι τα 253,35cents/γαλόνι, για να κλείσει με περιορισμένες απώλειες της τάξης του -0,57%, στα 255,87cents/γαλόνι.

Ημέρα έντονου ”ξεπουλήματος” η σημερινή για το σύνολο των πολύτιμων μετάλλων, με τις μεγαλύτερες απώλειες να καταγράφονται στην αγορά του χρυσού, με την σειρά Δεκ.’07 να χάνει 3,36%, κλείνοντας κάτω από το σημαντικό επίπεδο στήριξης των $792/ουγκιά, στα $787,30/ουγκιά. Παρόμοια η εικόνα και στο ασήμι με την σειρά Δεκεμβρίου ’07 να καταγράφει απώλειες της τάξης του –3,87%, κλείνοντας για την ημέρα στα 14,482$/oz.

Δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε βεβαίως στην πολύ μεγάλη μεταβλητότητα στην αγορά του χαλκού κατά τις τελευταίες δύο ημέρες, με την σειρά του Δεκεμβρίου ’07 να χάνει –6,54%, έπειτα από τα χθεσινά κέρδη των έξι ποσοστιαίων μονάδων, λόγω του σεισμού στην Χιλή. Πιο συγκεκριμένα, η ”κοντινή” σειρά έκλεισε στα 308,10$cents/λίμπρα, με χαμηλό ημέρας στα 306,4$cents/λίμπρα.

e-mail address: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v