Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κάτω από τα 50 δολάρια υποχώρησε το Brent

Ισχυρές πιέσεις και σήμερα για το "μαύρο χρυσό", με το Brent στο Λονδίνο να υποχωρεί κάτω από το ορόσημο των 50 δολαρίων για πρώτη φορά από το 2009.

Νέα υποχώρηση καταγράφει σήμερα το πετρέλαιο με την τιμή του να προσγειώνεται στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2009. 

Η τιμή του συμβολαίου του πετρελαίου Brent παραδόσεως Φεβρουαρίου υποχωρεί 0,04% στα 51,08 δολάρια. Νωρίτερα η τιμή του συμβολαίου έπεσε κάτω από τα 50 δολάρια το βαρέλι, από τα 51 δολάρια χθες.

Ανοδικά κινείται η τιμή της αμερικάνικης ποικιλίας του αργού. Η τιμή του συμβολαίου παραδόσεως Φεβρουαρίου ενισχύεται 1,75% στα 48,75 δολάρια το βαρέλι. 

Στην τελευταία ενημέρωση όσον αφορά τα αποθέματα αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ, η υπηρεσία ενέργειας της επικράτειας ΕΙΑ “μέτρησε” νέα μεγάλη και αναπάντεχη μείωση της στάθμης. Σύμφωνα με τα στοιχεία, τα αποθέματα μειώθηκαν κατά 3,1 εκατομμύρια βαρέλια, ενώ οι αναλυτές περίμεναν ότι θα εμφανιστεί αύξηση 900.000- 1 εκατομμύριο βαρέλια.

Το πετρέλαιο συνέχισε και χθες την πτωτική του πορεία, παρά την είδηση για πτώση - έκπληξη των αμερικανικών αποθεμάτων κατά 4 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 2 Ιανουαρίου.  

Οριακές απώλειες για το χρυσό, στα 1.214 δολάρια την ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v