Οι απεργίες ”ρίχνουν” το ευρώ

Υποχωρεί το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα έναντι του δολαρίου κατά τις σημερινές συναλλαγές στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος εν μέσω ανησυχιών λόγω των απεργιών των εργαζομένων στην Ισπανία και Γερμανία για μισθολογικές αυξήσεις, αλλά και της ανάκαμψης των διεθνών κεφαλαιαγορών.

Υποχωρεί το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα έναντι του δολαρίου κατά τις σημερινές συναλλαγές στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος εν μέσω ανησυχιών από τις απεργίες των εργαζομένων στην Ισπανία και Γερμανία για μισθολογικές αυξήσεις.

Το απόγευμα η ισοτιμία ευρώ δολαρίου διαμορφωνόταν στα 94,32 σεντς, έναντι 94,51 σεντς το πρωί και 94,52 σεντς την περασμένη Παρασκευή. Η ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ορίστηκε στα 94,30 σεντς ανά ευρώ.

Η ισοτιμία εξάλλου του κοινού νομίσματος με το ιαπωνικό νόμισμα διαμορφώνεται στα 117,17 γεν ανά ευρώ, έναντι 117,33 γεν ανά ευρώ το πρωί και 117,35 γεν ανά ευρώ την περασμένη Παρασκευή. Η ισοτιμία δολαρίου γεν διαμορφώνεται στα 124,23 γεν, έναντι 124,15 γεν το πρωί και 124,13 γεν την περασμένη Παρασκευή.

Τα εργατικά συνδικάτα στην Ισπανία κατεβαίνουν στην πρώτη γενική απεργία της τελευταίας οκταετίας ενώ οι Γερμανοί οικοδόμοι απεργούν με μισθολογικές διεκδικήσεις για πρώτη φορά στη μεταπολεμική ιστορία της χώρας. Το δολάριο δέχθηκε, επίσης, στήριξη από τις δηλώσεις του αμερικανικού υπουργού Οικονομικών Πολ Ο’Νιλ κατά τη συνάντηση της G7 το περασμένο Σάββατο υπέρ ενός ισχυρού αμερικανικού νομίσματος και από την άνοδο των μετοχικών τιμών στη Γουόλ Στριτ σήμερα, μετά το πρωινό ράλι στις μεγάλες ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v