Ελαφρά διόρθωση για το ευρώ

Ελαφρά διόρθωση παρουσιάζει το ευρώ έναντι του δολαρίου στη διεθνή αγορά συναλλάγματος, και διαπραγματεύεται στα 94,68 σεντς, μετά την εντυπωσιακή ενδοσυνεδριακή ενίσχυσή του πάνω από τα 95 σεντς.

Ελαφρά διόρθωση παρουσιάζει το ευρώ έναντι του δολαρίου στη διεθνή αγορά συναλλάγματος, και διαπραγματεύεται στα 94,68 σεντς. Σήμερα το ευρώ δρασκέλισε το ’’κατώφλι’’ των 95 σεντς για πρώτη φορά στους τελευταίους 17 μήνες, και ειδικότερα ανήλθε στο επίπεδο των 95,3 σεντς ανά ευρώ, πριν υποχωρήσει στη συνέχεια κάτω του ορίου αυτού.

Οι ανησυχίες για την πτώση των μετοχικών τιμών στη χρηματιστηριακή αγορά της Ν. Υόρκης σε συνδυασμό με φόβους για τρομοκρατική επίθεση περιόρισαν τη ζήτηση για δολάρια. Όπως σημειώνουν αναλυτές της αγοράς, ο όγκος συναλλαγών στην αγορά συναλλάγματος του Λονδίνου ήταν περιορισμένος καθώς η προσοχή των συναλλασσομένων ήταν στραμμένη στον ποδοσφαιρικό αγώνα της εθνικής ομάδας της Αγγλίας με το αντίστοιχο συγκρότημα της Νιγηρίας για το παγκόσμιο κύπελλο.

Στο μεταξύ το ιαπωνικό νόμισμα διολισθαίνει έναντι των δύο βασικών ανταγωνιστών του. Ειδικότερα, όσον αφορά στις ισοτιμίες των βασικών νομισμάτων, αυτή την ώρα το ευρώ διαμορφώνεται στα 94,68 σεντς έναντι 94,80 σεντς το πρωί και 94,79 σεντς χθες. Η ισοτιμία του κοινού νομίσματος με το γεν διαμορφώνεται στα 118,94 γεν ανά ευρώ, έναντι 118,91 γεν ανά ευρώ το πρωί και 118,78 γεν ανά ευρώ χθες. Τέλος, το δολάριο κινείται στο επίπεδο των 125,47 γεν, έναντι 125,48 γεν το πρωί και 125,26 γεν χθες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v