Υποχωρεί από τα πρωινά υψηλά το ευρώ

Υποχωρεί το ευρώ έναντι του δολαρίου από τα πρωινά του επίπεδα, το οποίο ωστόσο εξακολουθεί να διαπραγματεύεται πάνω από τα 94 σεντς και πιο συγκεκριμένα στα 94,54 σεντς ανά δολάριο.

Υποχωρεί το ευρώ έναντι του δολαρίου από τα πρωινά του επίπεδα, το οποίο ωστόσο εξακολουθεί να διαπραγματεύεται πάνω από τα 94 σεντς και πιο συγκεκριμένα στα 94,54 σεντς ανά δολάριο. Το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα εκτινάχθηκε χθες σε επίπεδα δεκαεξαμήνου -94,74 σεντς ανά ευρώ- καθώς η πτώση των μετοχικών τιμών στη Wall Street περιόρισε την επιθυμία των συναλλασσομένων για αγορά δολαρίων.

Το γεν, παράλληλα, υποχωρεί ελαφρώς έναντι του αμερικανικού νομίσματος ενώ διακυμάνσεις σε στενό εύρος καταγράφονται στην ισοτιμία του με το ευρώ. Το απόγευμα η ισοτιμία ευρώ δολαρίου διαμορφώνεται στα 94,54 σεντς, έναντι 94,73 σεντς το πρωί και 94,74 σεντς χθες. Η ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ορίστηκε στο 94,54 σεντς.

Η ισοτιμία ευρώ γεν διαμορφώνεται στα 117,52 γεν ανά ευρώ, έναντι 117,72 γεν το πρωί9 και 117,54 γεν χθες, ενώ η ισοτιμία δολαρίου γεν κινείται στα 124,33 γεν, έναντι 124,27 γεν το πρωί και 124,04 γεν χθες.

Η μερική υποχώρηση του ευρώ οφείλεται στην αύξηση τον Μάιο του αριθμού των ανέργων στη Γερμανία, γεγονός το οποίο παρέχει ενδείξεις ότι η μεγαλύτερη αγορά εργασίας στην ευρωζώνη υφίσταται ακόμη τις επιπτώσεις από της ύφεσης του περασμένου έτους. Στο μεταξύ στις ΗΠΑ η ανεργία σημείωσε πτώση τον Μάιο, στο 5,8% του ενεργού πληθυσμού από το 6% που βρισκόταν τον Απρίλιο, ενώ δημιουργήθηκαν νέες θέσεις απασχόλησης για δεύτερο συνεχή μήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v