Επιβράδυνε την άνοδο το ευρώ

Η ανακοίνωση χειρότερων του αναμενομένου λιανικών πωλήσεων στη Γερμανία τον Απρίλιο (-2,3% από το Μάρτιο) επιβράδυνε την ανοδική πορεία του ευρώ έναντι του δολαρίου. Ψηλότερα το αμερικανικό νόμισμα έναντι του ιαπωνικού.

Ελαφρά ανοδικά κινείται το ευρώ έναντι του δολαρίου, στο επίπεδο των 94,33 σεντς, εν μέσω ανησυχιών για την πορεία της οικονομίας στη ζώνη του ευρώ, καθώς τα μακροοικονομικά νέα από τη Γερμανία ήλθαν απογοητευτικά.

Χαμηλότερα κατά 2,3% ανακοινώθηκαν οι γερμανικές λιανικές πωλήσεις τον Απρίλιο έναντι του Μαρτίου, ενώ η πτώση σε ετήσια βάση ήταν της τάξης του 1,9%.

Λόγο για ρευστοποίηση κερδών από το ευρώ κατά τις πρώτες ημέρες της εβδομάδας, κάνουν τώρα οι αναλυτές, ενώ ανοδικές καταγράφονται οι τάσεις του ευρωπαϊκού νομίσματος και έναντι του ιαπωνικού, στα 117,52 γεν.

Κέρδη σημειώνει το δολάριο έναντι του γεν, στο επίπεδο των 124,76 γεν, καθώς πληθαίνουν οι εκτιμήσεις ότι η ισοτιμία του ιαπωνικού έναντι του αμερικανικού νομίσματος γύρω στα 124 γεν, είναι ικανοποιητική για τις εξαγωγές της Ιαπωνίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v