Οι λιανικές περιορίζουν τα κέρδη του δολαρίου

Περιορίζει τα μεσημεριανά του κέρδη το δολάριο εξαιτίας των δυσμενών στοιχείων για την εξέλιξη των τιμών λιανικής στις ΗΠΑ. Η μερική ανάκαμψη του αμερικανικού νομίσματος αποδόθηκε στο χθεσινό αναπάντεχο ράλι των μετοχικών τιμών στη Γουόλ Στριτ.

Περιορίζει τα μεσημεριανά του κέρδη το δολάριο εξαιτίας των δυσμενών στοιχείων για την εξέλιξη των τιμών λιανικής. Η μερική ανάκαμψη του αμερικανικού νομίσματος αποδόθηκε στο χθεσινό αναπάντεχο ράλι των μετοχικών τιμών στη Γουόλ Στριτ, παρά την απογοητευτική εικόνα της αμερικανικής οικονομίας που σκιαγράφησε το Beige Book της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.



Το απόγευμα η ισοτιμία ευρώ δολαρίου διαμορφώνεται στα 94,44 σεντς ανά ευρώ έναντι 94,06 σεντς το μεσημέρι και 94,34 σεντς. Η ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας διαμορφώθηκε στα 94,34 σεντς ανά ευρώ. Η ισοτιμία του κοινού νομίσματος με το ιαπωνικό νόμισμα διαμορφώνεται στα 118,12 γεν ανά ευρώ, έναντι 118,62 γεν ανά ευρώ το πρωί και χθες. Τέλος, η ισοτιμία δολαρίου γεν διαμορφώνεται στα 125,59 γεν, έναντι 125,77 γεν το πρωί και 125,68 γεν χθες.

Οπως σημειώνουν αναλυτές του χώρου η εικόνα της αμερικανικής οικονομίας που σκιαγράφησε χθες το Beige Book της κεντρικής αμερικανικής τράπεζας, έδειξε βελτίωση του κλίματος σε ορισμένους τομείς και επιδείνωση σε κάποιους άλλους. Παράλληλα, όμως, διαπίστωσε εξασθένηση της καταναλωτικής ζήτησης γεγονός το οποίο πρακτικά πρόβλεπε την αρνητική εξέλιξη των λιανικών πωλήσεων.

Το ευρώ, το οποίο χθες εκτινάχθηκε πάνω από τα 95 σεντς, δεν κατάφερε να επωφεληθεί από τον σαφή υπαινιγμό της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ότι διστάζει να αυξήσει τα επιτόκια στην ευρωζώνη, έως ότου σταθεροποιηθεί η οικονομική ανάκαμψη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v