Κοντά στα 94 σεντς έναντι του δολαρίου το ευρώ

Τα χθεσινοβραδινά κέρδη των δεικτών στη Wall Street οδηγούν σε χαμηλότερα επίπεδα το ευρωπαϊκό νόμισμα, καθώς η ανάκαμψη των αμερικανικών μετοχών προσδίδει κάποια στήριξη στο δολάριο.

Ανοδικές τάσεις εμφανίζει το δολάριο έναντι του ευρωπαϊκού νομίσματος, καθώς τα κέρδη των δεικτών στη χθεσινή συνεδρίαση της Wall Street προσέφεραν στήριξη στο αμερικανικό νόμισμα.

Κοντά στα 94 σεντς έναντι του δολαρίου διαμορφώνεται το ευρωπαϊκό νόμισμα, με το πρώτο να επωφελείται ακόμη και από τις εκτιμήσεις της Fed στη Μπεζ Βίβλο για ”συγκρατημένη” ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας το Μάιο.

Ωστόσο, οι αναλυτές προειδοποιούν ότι εάν οι πωλήσεις λιανικής των ΗΠΑ, που αναμένονται αργότερα στη διάρκεια της ημέρας, δεν κατορθώσουν να ανταποκριθούν στις εκτιμήσεις, σε συνδυασμό και με την αναμενόμενη άνοδο του αριθμού των αιτήσεων ανεργίας, το δολάριο θα ακολουθήσει σαφώς πτωτική πορεία.

Επιπλέον, παρατηρητές της αγοράς εκτιμούν ότι εάν τα στοιχεία που αναμένεται να ανακοινωθούν το απόγευμα από τις ΗΠΑ είναι αρνητικά, το ευρώ θα ακολουθήσει ανοδική πορεία, χωρίς ωστόσο να κατορθώνει να συναντά το προηγούμενο υψηλό των 95 σεντς έναντι του δολαρίου.

Έναντι του γεν, το αμερικανικό νόμισμα υποχωρεί οριακά στα 125,73, ενώ μικρές είναι και οι μεταβολές του ευρώ έναντι του ιαπωνικού γεν στα 118,53.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v