Ενισχύεται στα 1,30 δολάρια το ευρώ

Η FxMax, η εταιρία που έκανε την πιο ακριβή πρόβλεψη για τις συναλλαγματικές ισοτιμίες στο δ’ τρίμηνο, εκτιμά ότι το δολάριο θα υποχωρήσει για τέταρτο συνεχόμενο έτος το 2005 και θα κλείσει τη χρονιά στο αρνητικό ρεκόρ των 1,45 δολ. ανά ευρώ.

Ενισχύεται το ευρώ έναντι του δολαρίου στις διεθνείς αγορές και κινείται πάνω από τα 1,30 δολάρια, ενώ η FxMax, η εταιρία που έκανε την πιο ακριβή πρόβλεψη για τις συναλλαγματικές ισοτιμίες στο δ’ τρίμηνο, εκτιμά ότι το δολάριο θα υποχωρήσει για τέταρτο συνεχόμενο έτος το 2005 και θα κλείσει τη χρονιά στο αρνητικό ρεκόρ των 1,45 δολ. ανά ευρώ.

Ο διευθυντής στρατηγικών αναλύσεων της εταιρίας που εδρεύει στο Σίδνεϊ, προβλέπει επίσης ότι το δολάριο θα πέσει μέχρι τα 81 γεν, το χαμηλότερο επίπεδο από το 1995.

Το νόμισμα κινείται το πρωί στο Λονδίνο στα 1,3002 δολ. ανά ευρώ και τα 103,64 γεν.

Η FxMax είχε κάνει την πρόβλεψη ότι το δολάριο θα κλείσει το 2004 στα 1,34 δολ. ανά ευρώ και τα 103,5 γεν, που ήταν η καλύτερη πρόβλεψη μεταξύ των αναλυτών που είχαν συμμετάσχει σε δημοσκόπηση του Bloomberg τον Σεπτέμβριο.

Κατά τον οίκο ”η αμερικανική κυβέρνηση είναι ικανοποιημένη με την πτώση του δολαρίου, που απορροφά τις έντονες ανισορροπίες που υπάρχουν στην οικονομία”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v