Σε υψηλό 5ετίας παραμένει το γεν έναντι δολαρίου

Στα υψηλότερα επίπεδα πέντε ετών παραμένει το γεν έναντι του δολαρίου, μετά τις προτροπές αξιωματούχων της ΕΚΤ προς την Κίνα να επιτρέψει στο εθνικό της νόμισμα να ανατιμηθεί.

Στα υψηλότερα επίπεδα πέντε ετών παραμένει το γεν έναντι του δολαρίου, μετά τα σχόλια των αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, οι οποίοι προέτρεψαν την Κίνα να αφήσει το εθνικό της νόμισμα να ανατιμηθεί.

Το δολάριο κινείται υψηλότερα έναντι των υπολοίπων μεγάλων εμπορικών ισοτιμιών πλην του γεν, καθώς το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στα ασιατικά νομίσματα εν όψει της συνόδου της G7 στις 4 και 5 Φεβρουαρίου.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η Ομάδα των Επτά θα ασκήσει νέες πιέσεις στην Κίνα να αφήσει το γιουάν ”ελεύθερο” ώστε να ανατιμηθεί έναντι του δολαρίου.

Πρόσφατα, ο διοικητής της ΕΚΤ Ζαν-Κλωντ Τρισέ δήλωσε ότι οι υπουργοί Οικονομικών της G7 συμφωνούν ότι ”οι αναδυόμενες οικονομίες της Ασίας θα πρέπει να κινηθούν προς την κατεύθυνση μια προοδευτικής και ελεγχόμενης ανατίμησης των νομισμάτων τους”.

Το πρωί στο Λονδίνο το δολάριο κινείται στα 102,10 γεν, κοντά στο χαμηλό πέντε ετών των 101,78 γεν όπου είχε κλείσει την Παρασκευή στη Νέα Υόρκη.

Οι αμερικανικές αγορές παραμένουν κλειστές σήμερα για τον εορτασμό της ημέρας του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ. Το ευρώ κινείται στα 1.3105 δολάρια, με μικρή μεταβολή από το κλείσιμο της Παρασκευής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v