Εκτίναξη γεν έναντι ευρώ μετά τις δηλώσεις ΕΚΤ

Εν αναμονή της κρίσιμης ανακοίνωσης για το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ, το δολάριο κινείται σταθεροποιητικά έναντι γεν και ευρώ, αλλά το γεν εκτινάσσεται έναντι του ευρώ, μετά τις δηλώσεις της ΕΚΤ ότι η Ασία οφείλει να αναλάβει μεγαλύτερο μερίδιο του βάρους από την αδυναμία του δολαρίου.

Στα υψηλότερα επίπεδα επτά εβδομάδων έναντι του ευρώ και μιας εβδομάδας έναντι του δολαρίου εκτινάχθηκε το γεν στις διεθνείς αγορές, καθώς στελέχη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας δήλωσαν ότι η Ασία οφείλει να αναλάβει μεγαλύτερο μερίδιο του βάρους από την αδυναμία του δολαρίου.

Ο διευθύνων οικονομολόγος της ΕΚΤ Otmar Issing δήλωσε ότι η Ευρώπη έχει αναλάβει το μεγαλύτερο βάρος από τις πρόσφατες μεταβολές στις αγορές συναλλάγματος και ότι η Ασία οφείλει να αναλάβει μεγαλύτερη ευθύνη, υποδεικνύοντας ότι τα ασιατικά νομίσματα είναι σε καλύτερη θέση από το ευρώ να επωμιστούν την πτώση του δολαρίου.

Το ενδιαφέρον στις αγορές συναλλάγματος επικεντρώνεται στην απογευματινή ανακοίνωση για το εμπορικό έλλειμμα στις ΗΠΑ, που θα υποδείξει πόσα ξένα κεφάλαια πρέπει να προσελκύσουν οι Ηνωμένες Πολιτείες για να χρηματοδοτήσουν την ”τρύπα”.

Το γεν κινείται το πρωί στα 135,35 ανά ευρώ, τα υψηλότερα επίπεδα από τις 25 Νοεμβρίου. Το δολάριο παραμένει σταθερό κοντά στα υψηλά εβδομάδας, στα 103,29 γεν και τα 1,3115 ανά ευρώ.

Το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ προβλέπεται ότι συρρικνώθηκε ελαφρώς στα 54 δισ. δολάρια τον Νοέμβριο έναντι 55,46 δολ. τον Οκτώβριο. Εάν τα στοιχεία αποδειχθούν χειρότερα από τα προβλεπόμενα, αναμένεται να εκδηλωθούν περαιτέρω πωλήσεις δολαρίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v