”Τράβηξε το χαλί” από το δολάριο ο Snow (update)

Κάθετα υποχωρεί το δολάριο στις διεθνείς αγορές, αφού ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ John Snow διέψευσε τις προηγούμενες προσδοκίες, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η αμερικανική κυβέρνηση δεν θα προσφέρει στήριξη στο νόμισμα.

Κάθετα υποχωρεί το δολάριο στις διεθνείς αγορές, αφού ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ John Snow διέψευσε τις προηγούμενες προσδοκίες, αφήνοντας τώρα να εννοηθεί ότι η αμερικανική κυβέρνηση δεν θα προσφέρει στήριξη στο νόμισμα.

Οι συναλλαγματικές ισοτιμίες ”είναι καλύτερα να επαφίενται στις δυνάμεις της αγοράς”, δήλωσε ο υπουργός σε τηλεοπτική συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters.

Τρεις ημέρες νωρίτερα, ο ίδιος είχε δηλώσει ότι οι ρυθμιστές της νομισματικής ζωής των ΗΠΑ ”θέλουν να κάνουν κάτι ώστε να συντηρηθεί η ισχύς του δολαρίου”, δήλωση που οδήγησε το αμερικανικό νόμισμα την περασμένη εβδομάδα σε ανάκαμψη 3,8% έναντι του ευρώ και 2,1% έναντι του γεν.

Εκείνες τις δηλώσεις είχαν υποδεχτεί με ικανοποίηση οι αξιωματούχοι της Ευρώπης και της Ιαπωνίας.

Μετά τη διάψευση των προσδοκιών στήριξης του δολαρίου το ευρώ ενισχύεται στο Λονδίνο στα 1,3146 δολάρια έναντι του χθεσινού κλεισίματος στα 1,3073 δολ. στη Νέα Υόρκη.

Το δολάριο διαμορφώνεται επίσης στα 103,89 γεν έναντι του προηγούμενου κλεισίματος στα 104,34 γεν.

Η JP Morgan εκτιμά ότι το δολάριο θα υποχωρήσει στα 1,38 ανά ευρώ και στα 94 γεν μέχρι τον Ιούνιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v