Σε πτωτική πορεία και πάλι το δολάριο

Σε πτωτική πορεία επιστρέφει το δολάριο έναντι του ευρώ, έχοντας εμφανίσει άνοδο επί πέντε συνεχόμενες συνεδριάσεις. Η πλειοψηφία των αναλυτών εκτιμά ότι η μακροπρόθεσμη τάση του αμερικανικού νομίσματος παραμένει πτωτική.

Σε πτωτική πορεία επέστρεψε το δολάριο έναντι του ευρώ, έχοντας εμφανίσει άνοδο επί πέντε συνεχόμενες συνεδριάσεις.

Παρά το προηγούμενο ”ράλι” του δολαρίου, που αποδόθηκε στην αισιοδοξία για την ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας και την προοπτική ταχύτερης αύξησης των επιτοκίων των ΗΠΑ, η πλειοψηφία των αναλυτών εκτιμά ότι η μακροπρόθεσμη τάση του αμερικανικού νομίσματος παραμένει πτωτική.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην σημερινή ανακοίνωση των στοιχείων για την απασχόληση στις ΗΠΑ, που αναμένεται να δώσει βραχυπρόθεσμη κατεύθυνση στις αγορές συναλλάγματος.

Το ευρώ κινείται στα 1,3237 δολάρια στο Λονδίνο έναντι του κλεισίματος στα 1,3173 δολάρια στην προηγούμενη συνεδρίαση στη Νέα Υόρκη.

Το δολάριο υποχωρεί και έναντι του γεν, στα 104,34 γεν έναντι προηγούμενου κλεισίματος στα 105,01 γεν. Από την αρχή του έτους, το αμερικανικό νόμισμα ενισχύθηκε μέχρι χθες 2,5% έναντι του ευρώ.

Η Citigroup προβλέπει πάντως ότι το νόμισμα θα υποχωρήσει στο αρνητικό ρεκόρ των 1,39 ανά ευρώ και των 98 γεν έως τα τέλη Μαρτίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v