Πάνω από τα 1,35 δολάρια το ευρώ

Πτωτική πορεία ανακτά το δολάριο στις διεθνείς αγορές, μετά τα πρωινά κέρδη στην πρώτη συνεδρίαση της χρονιάς, καθώς οι αναλυτές διαβλέπουν ότι οι αρχές των ΗΠΑ και της Ευρώπης δεν θα παρέμβουν για να ανατρέψουν την πορεία του νομίσματος.

Πτωτική πορεία ανακτά το δολάριο στις διεθνείς αγορές, μετά τα πρωινά κέρδη στην πρώτη συνεδρίαση της χρονιάς, καθώς οι αναλυτές διαβλέπουν ότι οι αρχές των ΗΠΑ και της Ευρώπης δεν θα προσπαθήσουν, για την ώρα τουλάχιστον, να ανατρέψουν την πορεία του νομίσματος.

Το ευρώ κινείται στα 1,3533 δολάρια στο Λονδίνο έχοντας φθάσει το πρωί στις ασιατικές συναλλαγές έως τα 1,3386 δολάρια, στα υψηλότερα επίπεδα από τις 23 Δεκεμβρίου. Έναντι του γεν το δολάριο διαμορφώνεται στα 102,69 γεν από το προηγούμενο κλείσιμο στα 102,63 γεν.

Το αμερικανικό νόμισμα συμπλήρωσε το 2004 με πτώση 7,1% έναντι του ευρώ και 4,3% έναντι του γεν.

Ο όγκος των συναλλαγών, που ήταν περιορισμένος στις δύο προηγούμενες εβδομάδες εξαιτίας των αργιών της εορταστικής περιόδου, προβλέπεται να επανέλθει στα συνήθη επίπεδα από αύριο, που θα λειτουργήσουν κανονικά και οι αγορές στο Τόκιο και το Λονδίνο.

Ο επόμενος μεγάλος σταθμός στις αγορές συναλλάγματος, διαμορφώνεται κατά τους αναλυτές στην ισοτιμία των 1,40 δολαρίων ανά ευρώ. Πολλοί παρατηρητές περιμένουν ότι μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα το ευρώ θα φτάσει σε νέο αρνητικό ρεκόρ.

Το προηγούμενο αρνητικό ρεκόρ ήταν τα 1,3666 δολάρια ανά ευρώ στις 30 Δεκεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v