Νέο ρεκόρ ευρώ στα 1,3555 δολάρια

Τις μεγαλύτερες απώλειες τριμήνου στην τελευταία διετία ”ετοιμάζεται” να συμπληρώσει το δολάριο, καθώς οι αγορές προεξοφλούν ότι η αμερικανική κυβέρνηση θα επιτρέψει περαιτέρω αποδυνάμωση του νομίσματος στο 2005.

Τις μεγαλύτερες απώλειες τριμήνου στην τελευταία διετία ”ετοιμάζεται” να συμπληρώσει το δολάριο, καθώς κλείνει το τελευταίο τρίμηνο του έτους και οι αγορές προεξοφλούν ότι η αμερικανική κυβέρνηση θα επιτρέψει περαιτέρω αποδυνάμωση του νομίσματος στο 2005.

Το 60% των στρατηγικών αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του πρακτορείου Bloomberg συνιστούν πωλήσεις δολαρίων έναντι του ευρώ.

Το αμερικανικό νόμισμα έχει υποχωρήσει 8,1% έναντι του ενιαίου νομίσματος κατά το τρέχον τρίμηνο και στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης βυθίστηκε έως το αρνητικό χαμηλό των 1,3555 ανά ευρώ.

Οι επενδυτές ”στοιχηματίζουν” ότι η κυβέρνηση Bush δεν θα επιχειρήσει να σταματήσει την πτώση του δολαρίου, διότι βοηθά να συρρικνωθεί το έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο των ΗΠΑ, το οποίο κινείται σε ιστορικό επίπεδο-ρεκόρ.

Το δολάριο έχει υποχωρήσει κατά τη φετινή χρονιά 5,2% σύμφωνα με τον δείκτη που καταρτίζει η Federal Reserve βάσει των εμπορικών ισοτιμιών του νομίσματος με τα υπόλοιπα βασικά νομίσματα του πλανήτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v