Σε υψηλό 7 εβδομάδων το δολάριο

Σταθερά κοντά στα υψηλότερα επίπεδα επτά εβδομάδων παραμένει το δολάριο, καθώς η αμερικανική κυβέρνηση άφησε να εννοηθεί το Σαββατοκύριακο ότι επιθυμεί ένα ”ισχυρό δολάριο”.

Σταθερά κοντά στα υψηλότερα επίπεδα επτά εβδομάδων παραμένει στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας το δολάριο, καθώς το Σαββατοκύριακο η αμερικανική κυβέρνηση άφησε, διά στόματος του υπουργού Οικονομικών John Snow, να εννοηθεί ότι επιθυμεί ”ισχυρό δολάριο” και τη μείωση των ελλειμμάτων στα αμερικανικά ισοζύγια.

Οι συναλλαγές πάντως είναι υποτονικές εξαιτίας της αργίας στις ιαπωνικές αγορές.

Το ευρώ κινείται στα 1,3070 έναντι του δολαρίου, σε σύγκριση με το κλείσιμο στα 1,3051 δολάρια στη Νέα Υόρκη την Παρασκευή, συνεδρίαση στη διάρκεια της οποίας το νόμισμα άγγιξε το υψηλότερο επίπεδο από τις 23 Νοεμβρίου στα 1,3023 δολάρια.

Το δολάριο κινείται στα 104,64 γεν έναντι 104,81 γεν την Παρασκευή. Το ενδιαφέρον για τις αγορές συναλλάγματος παραμένει επικεντρωμένο στην επικείμενη συνεδρίαση της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ στις 2 Φεβρουαρίου, κατά την οποία αναμένεται να αποφασιστεί νέα αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων κατά 0,25 μονάδες.

Καθώς τα στατιστικά δεδομένα υποδεικνύουν ενδυνάμωση των αναπτυξιακών τάσεων στην ισχυρότερη οικονομία στον πλανήτη, πολλοί αναλυτές πιστεύουν ότι η Federal Reserve θα αποφασίσει να αναλάβει πιο επιθετική στάση στην πιστωτική πολιτική, αναιρώντας την προηγούμενη απόφαση για ”μετρημένες” αυξήσεις των επιτοκίων.

Η προοπτική επιτάχυνσης της επιβολής αυστηρότερου κόστους δανεισμού υποστηρίζει τις ανοδικές τάσεις του δολαρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v