Δολάριο: Προς αρνητικό ρεκόρ 5ετίας έναντι γεν

Σε απόσταση αναπνοής από το αρνητικό ρεκόρ 5 ετών κινείται το δολάριο έναντι του γεν, μολονότι σταθεροποιείται έναντι του ευρώ, με την ανακοίνωση ογκώδους αύξησης στο έλλειμμα του αμερικανικού εμπορικού ισοζυγίου.

Σε απόσταση αναπνοής (μισό γεν) από το αρνητικό ρεκόρ 5 ετών κινείται το δολάριο έναντι του γεν, μολονότι σταθεροποιείται έναντι του ευρώ, με την ανακοίνωση ογκώδους αύξησης στο έλλειμμα του αμερικανικού εμπορικού ισοζυγίου, που προκάλεσε έντονες ανησυχίες για τις διαρθρωτικές αδυναμίες της ισχυρότερης οικονομίας στον κόσμο.

Ορισμένοι αναλυτές εκτιμούν ότι η ανακοίνωση της διεύρυνσης της ”τρύπας” στο αμερικανικό εμπόριο πάνω από τα 60 δισ. δολ. σηματοδοτεί ένα νέο σημείο καμπής για το αμερικανικό νόμισμα, που θα επιφέρει περαιτέρω πτώση, καθώς γίνεται εμφανές ότι το δολάριο πρέπει να γίνει ακόμη πιο φθηνό για να προσελκύσει τη χρηματοδότηση του ελλείμματος από το εξωτερικό.

Το δολάριο κινείται στα 102,33 γεν στη Νέα Υόρκη, μισό γεν υψηλότερα από το αρνητικό ρεκόρ 5ετίας των 102,33 που είχε σημειωθεί στις αρχές Δεκεμβρίου.

Το ”πράσινο νόμισμα” ενισχύεται ελαφρώς έναντι του ευρώ και διαμορφώνεται στα 1,3243 δολάρια.

Το γεν επίσης ενισχύεται έναντι του ευρώ και κινείται στα 135,35 γεν, κοντά στα υψηλά επτά εβδομάδων που είχαν σημειωθεί στην προηγούμενη συνεδρίαση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v